Φρεγάτες: To μυστικό πλεονέκτημα των αμερικανικών HF2 που τις κρατά στην λίσταTo μυστικό πλεονέκτημα των αμερικανικών HF2 που τις κρατά στην λίστα του Πολεμικού Ναυτικού σε σχέση με τον ανώτερο ανταγωνισμό.

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και «μυστικό πλεονέκτημα» αφού δεν ακούγονται πολλά γι αυτό.

Όμως είναι γεγονός πως τα αμερικανικά πλοία έχουν τα φανερά πλεονεκτήματά τους (σ.σ. βασικό ότι είναι… αμερικανικά) και τα πιο… άγνωστα.

Ποια είναι αυτά;

Τα HF2 σε γενικές γραμμές θεωρούνται επαρκώς εξοπλισμένα.

Διαθέτουν 11 κελιά για έως τέσσερα αντιαεροπορικά βλήματα έκαστο. Επίσης ο οπιλσμός των HF2 περιλαμβάνει RAM εγγύς προστασίας με 21 πυραύλους, οκτώ εκτοξευτές αντιπλοϊκών NSM και πυροβόλο Strales 76mm (σ.σ. δεν διαθέτουν Sonar γάστρας και τορπίλες σε σχέση με τον ανταγωνισμό).

Ένα βασικό πλεονέκτημα των αμερικανικών φρεγατών είναι ότι έχουν σχεδιαστεί με βάση τις αρχές κυβερνο-άμυνας.

Η HF2 είναι ίσως το καλύτερα εξοπλισμένο πλοίο σε δυνατότητες κυβερνο-άμυνας.

Το συγκεκριμένο γεγονός δεν περνά απαρατήρητο από τους Έλληνες ναυάρχους, αφού η Τουρκία έχει κάνει άλματα στον συγκεκριμένο τομέα, έχοντας αναπτύξει ισχυρά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου στις χερσαίες, της αεροπορικές και τις ναυτικές της δυνάμεις.

Όταν οι Τούρκοι χάκαραν τους Γάλλους
Να θυμίσουμε πως πέρσι το καλοκαίρι, ανοιχτά της Λιβύης, οι Τούρκοι παρενόχλησαν με ηλεκτρονικές παρεμβολές την γαλλική φρεγάτα Courbet.

Μάλιστα, οι Γάλλοι ζήτησαν την βοήθεια ελληνικών πολεμικών πλοίων για να μπορέσει η Courbet να προσανατολιστεί.