ΥΠΕΘΑ: Τον Ιανουάριο του 2022 τα Rafale στην Ελλάδα-Άμεσα η επιχειρησιακή αξιοποίηση τουςΑπαντώντας σε κοινοβουλευτική ερώτηση, με θέμα «Επιχειρησιακή ένταξη των Rafale στην Πολεμική Αεροπορία», το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης ανακοίνωσε:

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσαν οι Βουλευτές κ.κ. Κυριάκος Βελόπουλος και Αντώνιος Μυλωνάκης με θέμα «Επιχειρησιακή ένταξη των “Rafale” στην Πολεμική Αεροπορία», σας γνωρίζω τα ακόλουθα:

Στην παρούσα χρονική στιγμή και λαμβάνοντας υπόψη τη μέχρι σήμερα εξέλιξη της υλοποίησης της σύμβασης προμήθειας των μαχητικών αεροσκαφών (Α/Φ) τύπου «RAFALE» και του λοιπού εξοπλισμού, το χρονοδιάγραμμα παράδοσης των συμβατικών αντικειμένων τηρείται σύμφωνα με τις συμβατικές προβλέψεις.

Περαιτέρω με την έλευση των πρώτων Α/Φ, τον Ιανουάριο του 2022, θα ξεκινήσει άμεσα η επιχειρησιακή εκπαίδευση και αξιολόγηση της Πολεμικής Μοίρας. Σε κάθε περίπτωση, και εφόσον απαιτηθεί τα Α/Φ θα είναι έτοιμα να αναλάβουν επιχειρησιακή δράση την επόμενη μέρα μετά την άφιξη τους.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
loading...