Με μαχαίρια και βατραχοπέδιλα συνελήφθησαν οι 2 Τούρκοι «κολυμβητές» - Ποια ήταν η αποστολή τους;



Πιθανό είναι το ενδεχόμενο, οι δύο Τούρκοι που εντοπίστηκαν να κολυμπούν στο Καστελόριζο πριν από το πρώτο φως της ημέρας και εν συνεχεία συνελήφθησαν, να είναι στελέχη των Τούρκων SAS-SAT και να εκτελούσαν συγκεκριμένη αποστολή αναγνώρισης του νησιού στα πλαίσια προσομοίωσης επιθετικής ενέργειας.

Οι ίδιοι ισχυρίστηκαν ότι ξεκίνησαν από τα τουρκικά παράλια και έφτασαν κολυμπώντας στο Καστελόριζο ενώ είπαν πως είναι... Γκιουλενιστές.

Οι Αρχές κάνουν εξονυχιστικούς ελέγχους στα κινητά τηλέφωνα των δύο Τούρκων. Ο ένας κρατείται στη Ρόδο και ο άλλος στο Καστελόριζο.

Το OPEN TV αποκαλύπτει το βίντεο που τράβηξε ένας από τους δύο μόλις πάτησε στο Καστελόριζο, ενώ όπως φαίνεται υπάρχει το στίγμα με το ακριβές σημείο, κάτι με το οποίο ασχολούνται οι Αρχές για να ανακαλύψουν για ποιον λόγο υπάρχουν τόσες λεπτομέρειες.

Στο νησί έχει μεταβεί η κρατική ασφάλεια που θα ασχοληθεί με τους δύο Τούρκους. Σημειώνεται ότι οι δύο Τούρκοι κολυμπούσαν με βατραχοπέδιλα και μάσκα, ενώ είχαν μαζί τους σε μια τσάντα μια αλλαξιά ρούχα, μια πυξίδα και δύο μαχαίρια.

Πάντως αυτά τα ευρήματα δεν δείχνουν Γκιουλενιστές που ήθελαν να διαφύγουν από την χώρα.

Σημειώνεται ούτε η σύλληψή τους ήταν εύκολη καθότι προέβαλαν ισχυρή αντίσταση και όχι από αυτή που προβάλουν απλοί άνδρες.