"Εμφράγματα" στην Άγκυρα: Οι ΗΠΑ δημιουργούν κέντρο ραντάρ στην Αλεξ/πολη-Στόχος τα Στενά, η Α.Θράκη και η ΣυρίαΟργή και ένταση επικρατεί στην Άγκυρα από τα σχέδια των ΗΠΑ για επιτήρηση της τουρκικής επικράτειας και του Βοσπόρου δια μέσω Αλεξ/πολης

Σταθμό ραντάρ στην Αλεξανδρούπολη ετοιμάζουν οι ΗΠΑ, προκαλώντας οργή και κυρίως ανησυχία στην τουρκική πλευρά που θα επιτηρείται στενά πλέον όπως και ολόκληρη η περιοχή μέχρι την Συρία.

Σύμφωνα με τον Μπουλέντ Ορακόγλου, πρώην επικεφαλής του τμήματος πληροφοριών της τουρκικής αστυνομίας, η Αλεξανδρούπολη έχει γίνει ήδη στόχος της Άγκυρας, αφού θεωρείται ότι απειλεί όχι μόνο τουρκικό έδαφος αλλά και συριακό.  

Ο ίδιος αναφέρει ότι “η στρατιωτική βάση που έχτισαν οι ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη μετατρέπεται σε ένα γιγαντιαίο οπλοστάσιο, εδραιώνοντας την παρουσία της Αμερικής στα Βαλκάνια και το Αιγαίο, ενώ περικυκλώνει και απειλεί την Τουρκία και τη Συρία.

Το Πεντάγωνο έχει αναπτύξει τουλάχιστον 400 άρματα μάχης και πάνω από 1.000 τεθωρακισμένα οχήματα στην πόλη, όχι 60 χιλιόμετρα μακριά από την Τουρκία.

Ενώ ένα μέρος των οχημάτων που επιβιβάστηκαν στην Αλεξανδρούπολη σε δύο φορτηγά πλοία εστάλη στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία για ασκήσεις του ΝΑΤΟ, μερικά παρέμειναν στην Αλεξανδρούπολη.
 
Επιπλέον, το Πεντάγωνο μετασταθμεύει 30 ελικόπτερα στην Αλεξανδρούπολη, με στόχο να κάνει επίδειξη ισχύος στην Τουρκία ενώ η χώρα μας στοχοποιείται συνεχώς.

Επιθυμώντας είτε μόνιμη είτε εναλλασσόμενη στρατιωτική παρουσία στην Ελλάδα, οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να αυξήσουν τον αριθμό των στρατιωτικών τους βάσεων στη χώρα μέσω διμερών αμυντικών συμφωνιών.

Σε έκθεση που εκπόνησαν τα ελληνικά υπουργεία Άμυνας και Εξωτερικών για τις αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις, αναφέρεται ότι 22 περιοχές έχουν προταθεί για τον σκοπό αυτόν.
 
Μετά από αναγνωριστικές επισκέψεις που πραγματοποίησαν οι αμερικανικές αρχές στην Αλεξανδρούπολη, αποφάσισαν να ιδρύσουν ένα κέντρο ραντάρ νέας γενιάς ικανό να σαρώνει την περιοχή του Έβρου, τα Στενά του Βοσπόρου, καθώς και τα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Οι ΗΠΑ θα διασυνδέσουν το ραντάρ αυτό στην Αλεξανδρούπολη, με το σταθμό στην Σαμοθράκη, στην Μαρώνεια, ενώ σκοπεύουν  να δημιουργήσουν στην Αλεξανδρούπολη επίγειο σταθμό.

Το κέντρο επιτήρησης ραντάρ που θα δημιουργηθεί, θα διαθέτει επίσης μη επανδρωμένα οχήματα και θα είναι πλήρως εξοπλισμένο.

Ταυτόχρονα, θα παρακολουθείται η δραστηριότητα στα Στενά και η ανάλυση όλων των εικόνων και δεδομένων που μεταφέρονται από αυτά τα κέντρα θα αναλύονται και θα αξιολογούνται στο κέντρο που θα δημιουργηθεί στην Αλεξανδρούπολη, ενώ στην συνέχεια όλα αυτά θα μεταφέρονται στην Αθήνα και στις αρμόδιες αμερικανικές αρχές, αντίστοιχα.

Η Τουρκία σε όλες αυτές τις δραστηριότητες των Αμερικανών, είναι ο σαφής στόχος.

Οι υπάρχουσες εντάσεις μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας στις περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου θα μπορούσαν να αποκτήσουν ένα πιο προκλητικό καθεστώς κατά της Τουρκίας, καθώς Αθήνα και Ουάσινγκτον ετοιμάζονται να κάνουν νέα βήματα.

Φαίνεται ότι οι γραμμές έντασης μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο γίνονται πιο έντονες. Ας δώσουμε προσοχή σε αυτές τις γραμμές.

Πρέπει να αναγνωρίσουμε τις στρατιωτικές κινήσεις και τις προσπάθειες της Ελλάδας να προσδιορίσει την τουρκική μειονότητα στη Θράκη ως μουσουλμανική, αφαιρώντας την τουρκική της ταυτότητα ως ένα σοβαρό τέχνασμα.

Διανύουμε μια περίοδο κατά την οποία τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας της Τουρκίας, καθώς και η Εθνική Οργάνωση Πληροφοριών της χώρας(ΜΙΤ), πρέπει να ερμηνεύσουν σχολαστικά κάθε κίνηση που γίνεται στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο.

Γιατί; Διότι Αθήνα και Ουάσινγκτον προετοιμάζουν το έδαφος για ένα επικίνδυνο παιχνίδι στην Ευρασία και στον άξονα Βορρά-Νότου.

Ειδικά τις τελευταίες ημέρες, συχνά γίνονται από την Ελλάδα ξεδιάντροπες δηλώσεις αξιωματούχων με στόχο την πρόκληση της Τουρκίας, έχοντας την υποστήριξη των ΗΠΑ. Εδώ δίνω μια συμβουλή προς τους Έλληνες: “Μην εμπιστεύεστε τις ΗΠΑ και ειδικά τον Μπάιντεν”, καταλήγει ο ίδιος.

Υπενθυμίζουμε ότι η νέα Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) αναμένεται να υπογραφεί από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας τον προσεχή Οκτώβριο. Δεν γνωρίζουμε αν και πόσο θα επεκταθεί τελικά η χρονική διάρκεια της σύμβασης, που σίγουρα θα είναι για 5 χρόνια, αλλά εκείνο που αναφέρουν πληροφορίες είναι ότι οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη επεκτείνονται και σε δεύτερο Στρατόπεδο της πόλης. 

Συγκεκριμένα, μετά από το “ΚΑΝΔΗΛΑΠΤΗ” όπου ήδη διαμένει κατά καιρούς σημαντικός αριθμός Αμερικανών στρατιωτικών, θα υπάρχει παρουσία τους και  στο Στρατόπεδο “ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ”. Ήδη μάλιστα προγραμματίζονται και σχεδιάζονται κάποιοι χώροι για την φιλοξενία τους και η απαραίτητη διαμόρφωση τους.