Πολεμικό Ναυτικό: Στις 44 οι νέες τορπίλες Seahake Mod 4ER για τα υποβρύχιαΕπέκταση της παραγγελίας νέων τορπιλών για τα υποβρύχια Type 214HN και το ένα εκσυγχρονισμένο  Type 209/1200 AIP. Ό[ως αναφέρεται αποφασίστηκε η επέκταση κατά 8 τορπίλες της αρχικής παραγγελίας των 36 τορπιλών Seahake Mod 4 ER αυξημένης εμβέλειας.

Το κρότος ανέρχεται στα 110 εκατ. € και αναμένεται η ενημέρωση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής για την όλη τροποποίηση, της επέκτασης της αρχικής σύμβασης. Σε αυτή προβλεπόταν και η ανακατασκευή ικανού αριθμού τορπιλών SUT Mod0 σε SUT Mod4, αλλά τελικά η λύση αυτή δεν προτιμήθηκε καθώς ήταν  αμφίβολο το αποτέλεσμα λόγω της παλαιότητάς τους.

Λίγα στοιχεία είναι γνωστά για την έκδοση Seahake Mod 4, η οποία αποτελεί εξέλιξη της DM2A4 Seehecht. Πρόκειται για μια πλήρως ψηφιοποιημένη τορπίλη η οποία θα είναι πλήρως ολοκληρωμένη στο σύστημά ελέγχου μάχης ISUS των υποβρυχίων Type 214HN προσφέροντας υψηλή ταχύτητα, μεγάλη εμβέλεια και υψηλή ανάλυση του στόχου μέσω του σόναρ. Η τορπίλη χάρη στο προηγμένο σόναρ μπορί να χρησιμοποιηθεί και ως προωθημένος αισθητήρας προσφέροντας πληροφορίες στο ISUS για τους στόχους και την κατηγοριοποίησή τους.

Η πολεμική της κεφαλή ανέρχεται στα 260 χλγρ. και αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα μεγαλύτερη των 50 κόμβων.

Μάλιστα η είδηση αναφέρθηκε χωρίς… καθυστέρηση και στο τουρκικό διαδίκτυο.


ΠΗΓΗ