Κυνηγούσε παράνομα και τον ακινητοποίησαν μετά από καταδίωξηΕπεισοδιακή ήταν η περιπολία των Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων που εδρεύουν στην Ιεράπετρα και τον Άγιο Νικόλαο, και του θηροφύλακα του Κυνηγετικού Συλλόγου Ιεράπετρας καθώς το πρωί της Τετάρτης, γύρω στις 07:45 π.μ, εντόπισαν ένα άτομο να κινείται με κυνηγετικό όπλο.

Οι θηροφύλακες προσπάθησαν να τον πλησιάσουν, δηλώνοντας την ιδιότητά τους, αλλά αυτός απομακρύνθηκε και μετά από μία καταδίωξη 100 μέτρων τον ακινητοποίησαν. Όταν τον ακινητοποίησαν δεν κρατούσε το όπλο και μετά από επίμονες ερωτήσεις των θηροφυλάκων υπέδειξε που το είχε πετάξει. Επίσης δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν τα φυσίγγια που είχε πετάξει, παρά μόνο ένα. Από τον έλεγχο προέκυψε ότι δεν έχει εκδώσει άδεια θήρας.

Οι θηροφύλακες παρέδωσαν τα κατασχεθέντα στη Δ/νση Δασών Λασιθίου, όπου κατατέθηκε μήνυση για παράνομη θήρα χωρίς άδεια, για παράνομη μεταφορά όπλου καθώς επίσης για άρνηση ελέγχου και απείθεια. Με εντολή του εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος και ορίστηκε δικάσιμος.

loading...