Ποιος είναι ο δραπέτης στρατιώτης που σκοτώθηκε από τον τουρκικό στρατό



Ο τουρκικός στρατός ξεκίνησε επιχείρηση εισβολής εναντίον των αμυντικών ζωνών Medya στο Νότιο Κουρδιστάν (Βόρειο Ιράκ) στις 23 Απριλίου. Ωστόσο δεν μπόρεσε να επιτύχει ούτε με την προηγμένη πολεμική τεχνολογία ούτε με τις χερσαίες επιθέσεις του, υπέστη σοβαρές απώλειες από την αρχή της κατοχής.

Ο τουρκικός στρατός ηττήθηκε από τους αντάρτες στις περιοχές Μετίνα, Αβάσιν και Ζαπ. Ο στρατός χρησιμοποίησε επίσης παραστρατιωτικές δυνάμεις και μισθοφόρους στις επιχειρήσεις του και έπρεπε να αντικαθιστά τις δυνάμεις του στο πεδίο συχνά λόγω των σοβαρών χτυπημάτων που δέχθηκε. Ωστόσο, δεν μπορεί να νικήσει τους αντάρτες, γράφει το πρακτορείο Firat.

Από την αρχή των επιθέσεων εισβολής, ο τουρκικός στρατός κράτησε κρυμμένα τα θύματα του. Έχει θύματα κάθε μέρα, αλλά το κοινό δεν ενημερώνεται για κανένα από αυτά.

Αν και το τουρκικό κράτος προσπαθεί να παρουσιάσει τον εαυτό του επιτυχημένο χρησιμοποιώντας τα ειδικά πολεμικά μέσα, η πραγματική κατάσταση επί τόπου αποκαλύπτει την ήττα του τουρκικού στρατού και το βάρβαρο πρόσωπό του. Η περίπτωση ενός δραπέτη στρατιώτη εξηγεί την κατάσταση.

Το Κέντρο Τύπου του HPG ανέφερε χθες ότι ένας Τούρκος στρατιώτης που ήθελε να φύγει από το στρατό του κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων στο Ζαπ σκοτώθηκε από τον τουρκικό στρατό στις 10 Σεπτεμβρίου.

Το Κέντρο Τύπου εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση:

Στις 10 Σεπτεμβρίου, μια ομάδα δυνάμεων εισβολής περιορίστηκε από τις δυνάμεις μας στην περιοχή Şamkê της περιοχής Zap. Συνειδητοποιώντας ότι η μονάδα του είχε περιοριστεί, ένας στρατιώτης στον τουρκικό στρατό ήθελε να κινηθεί προς τη θέση των δυνάμεών μας προκειμένου να παραδοθεί. Ενώ οι δυνάμεις μας προσπαθούσαν να πάρουν αυτόν τον στρατιώτη χωρίς να τον βλάψουν, τα τουρκικά στρατεύματα τον στοχοποίησαν με ατομικά και ημιαυτόματα όπλα και άρχισαν να πυροβολούν εναντίον του. Για να συλλάβουμε τον στρατιώτη ζωντανό, οι δυνάμεις μας προχώρησαν σε έντονη ένοπλη σύγκρουση με τα τουρκικά στρατεύματα και ένας σύντροφός μας τραυματίστηκε. Αργότερα, ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε βαριά την περιοχή όπου ο εν λόγω στρατιώτης ήθελε να παραδοθεί στο αντάρτικο. Ο στρατιώτης που απεγκλωβίστηκε από τη μονάδα του και ήθελε να παραδοθεί έπεσε στο έδαφος πριν προλάβει να φτάσει στις δυνάμεις μας ως αποτέλεσμα του έντονου βομβαρδισμού από τον τουρκικό στρατό. Οι μαχητές μας που κινήθηκαν για να παραλάβουν τον τραυματία στρατιώτη κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης και των βομβαρδισμών, κατάλαβαν ότι είχε ήδη πεθάνει».

Τα ειδικά πολεμικά μέσα και οι Τούρκοι κρατικοί αξιωματούχοι πάντα αποκρύπτουν τις απώλειές τους από το κοινό. Το HPG ανακοίνωσε το όνομα του στρατιώτη, αλλά καμία επίσημη δήλωση δεν έχει γίνει ακόμη από τις τουρκικές αρχές.

SEZAİ GÜNGÖR, ένας Κούρδος από το Βαν

Σύμφωνα με τα έγγραφα που κατέχουν οι αντάρτες, ο Sezai Güngör γεννήθηκε στις 29 Μαρτίου 1993, στην περιοχή Gürpınar της πόλης Van. Το όνομα της μητέρας του είναι Nurten, το όνομα του πατέρα του Sıddık. Κατέχει τουρκική υπηκοότητα και ο αριθμός ταυτότητάς του είναι 15383923150. Η οικογένεια του Sezai Güngör ζει στην περιοχή Karasu της Σακαρίας εδώ και πολύ καιρό. Από τα έγγραφα γίνεται κατανοητό ότι ο Güngör ήταν Κούρδος πολίτης από το Βαν, μια πόλη με πληθυσμό κυρίως Κούρδους.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ 2015

Η στρατιωτική ταυτότητα του Sezai Güngör δείχνει ότι ήταν στις τάξεις του τουρκικού στρατού ως συμβασιούχος στρατιώτης από το 2015. Υπηρέτησε ως λοχίας στον τουρκικό στρατό. Ο στρατιωτικός αριθμός ταυτότητάς του είναι 2015-5496.

Η περίπτωση του Sezai Güngör αποκαλύπτει μια αλήθεια: ακόμα κι αν ένας Κούρδος υπηρετεί ως στρατιώτης στον εχθρικό στρατό, δε θα σωθεί από τον εχθρό. Αν αψηφήσει τις εντολές έστω και μια φορά, καταργείται το δικαίωμα στη ζωή του. Η δολοφονία του Sezai Güngör δείχνει τι θα συμβεί στους Κούρδους όταν συνεργαστούν με το τουρκικό κράτος.