Στρατηγός των ΗΠΑ: Η Ρωσία έχει εξοπλισμένους δορυφόρους για να καταστρέψουν τους δικούς μας!



Ο διοικητής των διαστημικών δυνάμεων των ΗΠΑ, στρατηγός Τζον Ρέιμοντ, υποστήριξε στις 21 Σεπτεμβρίου ότι η Ρωσία είχε αναπτύξει δορυφόρους «nesting doll», δηλαδή μπαμπούσκες σε χαμηλή τροχιά γης εξοπλισμένους για να καταστρέψουν δορυφόρους των ΗΠΑ σε περίπτωση πολέμου.

Σύμφωνα με τον Ρέιμοντ, αυτό απειλούσε τις δυνατότητες επικοινωνίας, εντολής και ελέγχου των ΗΠΑ και τη στόχευση ακριβείας, οι οποίες βασίζονταν σε μεγάλο βαθμό στο δορυφορικό δίκτυο του στρατού.

Συγκεκριμένα δήλωσε σχετικά κατά την ομιλία του στην Air Force Association Air Space Cyber ​​Conference στο National Harbour.

«Η Ρωσία έχει ένα δορυφόρο nesting doll [σε τροχιά] για να καταστρέψει δορυφόρους των ΗΠΑ, οπλισμένο με όπλα για να καταστρέψει δορυφόρους των ΗΠΑ. Αρνείται την ικανότητά μας να αξιοποιήσουμε το διάστημα ως πολλαπλασιαστής ισχύος».

Ο όρος «nesting doll» αναφερόταν σε έναν δορυφόρο με ένα εξωτερικό περίβλημα που άνοιξε για να αποκαλύψει ένα εσωτερικό κέλυφος, το οποίο με τη σειρά του άνοιξε επίσης για να αποκαλύψει ένα όπλο που θα μπορούσε να πυροβολήσει και να καταστρέψει δορυφόρους των ΗΠΑ σε τροχιά.

Δεν υπάρχουν ακόμη αποδείξεις για τέτοιους ισχυρισμούς, αλλά είτε αληθεύει είτε όχι, θα μπορούσε να αποτελέσει πρόσχημα για κλιμάκωση από τις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της κλιμακούμενης ανάπτυξης των δικών της όπλων στο διάστημα - για τα οποία η Ρωσία μπορεί να μην είναι ο πρωταρχικός στόχος.

Πέρα από αυτούς τους ισχυρισμούς, η Ρωσία έχει πράγματι επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στον αντιδορυφορικό πόλεμο, συμπεριλαμβανομένου του οπλισμού των αεροσκαφών της MiG-31, τα οποία μπορούν να πετούν στο κοντινό διάστημα με αντιδορυφορικούς πυραύλους.