“Η μάχη της Κρήτης” με την Τουρκία μόλις ξεκίνησε-Τούρκοι εγείρουν θέμα για μικρονήσους και Τουρκολιβυκό μνημόνιο



Τέρμα τα αστεία: Μόνο ελληνική στρατιωτική διπλωματία κατανοούν πλέον

Σε μια καλοστημένη παγίδα κατά της Ελλάδος εξελίσσεται η κατάσταση ΝΑ της Κρήτης με το πλοίο Geo και τις αντιδράσεις των Τούρκων, από το “ιερατείο” της τουρκικής διπλωματίας, η οποία προς το παρόν επιδιώκει με ύπουλο τρόπο, να εμφανίσει δήθεν “τουρκική ΑΟΖ”, η οποία συνδέεται με την Λιβύη ως νόμιμη.

Το παράδοξο στην όλη υπόθεση είναι ότι η ΕΕ και το ΝΑΤΟ, τηρούν  “σιγή ασυρμάτου”, ενώ ειδικοί τονίζουν  ότι πρόκειται σαφώς για διπλωματικά παιχνίδια σε επίπεδο μεγάλων δυνάμεων σε περιφερειακό επίπεδο, σύμφωνα και με ιταλικές πηγές.

“Η Ελλάδα επικεντρώνεται στην συμμαχία της με το Ισραήλ, την Κύπρο, την Αίγυπτο και των Εμιράτα. Η Τουρκία προσπαθεί να σπάσει τον άξονα μεταξύ Αθήνας και Καΐρου, ενώ χρησιμοποιεί τη Λιβύη ως βάση για τα σχέδια της.

Επίσης για αυτόν τον λόγο οι τουρκικές κινήσεις προς τη Μόσχα μπορεί να είναι ένα μήνυμα νέων προειδοποιήσεων κατά του ΝΑΤΟ.
 
Το τουρκικό διπλωματικό δίκτυο την ίδια στιγμή έχει απλώσει τα πλοκάμια του και στα Βαλκάνια και φτάνει πλέον μέχρι την ίδια τη Σερβία, που κάποτε θεωρούνταν ένας σκληρός εχθρός της Τουρκίας.

Γαλλία και Ηνωμένες Πολιτείες φαίνονται μάλλον ευθυγραμμισμένες στο μέτωπο του Αιγαίου και του Λεβάντε ενώ  Ιταλία και  Γερμανία, επιζητούν ουδετερότητα, σε ένα περίπλοκο παιχνίδι στην περιοχή”, αναφέρει μεταξύ άλλων ο Ιταλός ειδικός Loretzo Vita.

Ο Ιταλός ειδικός ουσιαστικά προμηνύει εξελίξεις στην Α.Μεσόγειο με επίκεντρο την Κρήτη, στις οποίες Γάλλοι και Αμερικανοί δεν συντάσσονται με τους Τούρκους για τα δικά τους συμφέροντα κυρίως.
 
Πηγές θέλουν το Αιγαίο μέχρι νότια της Κρήτης να γίνεται μια τεράστια υδάτινη “αντιτουρκική τάφρο”, με βάσεις και παρουσία πολεμικών πλοίων,ασκήσεων κά.   
 
Τούρκος Ναύαρχος Τ.Γιατσί για παγίδα κατά της Τουρκίας στην ΝΑ Μεσόγειο
Ο Γιατσί είπε ότι η Ελλάδα προσπαθεί να λάβει υποστήριξη από τις ΗΠΑ, οι οποίες είναι μια σοβαρή στρατιωτική δύναμη στον τομέα των εξοπλισμών, ενώ από την άλλη πλευρά ο ίδιος δηλώνει ότι η αντίδραση του τουρκικού υπουργείου άμυνας δεν ήταν επαρκής στο θέμα της Κρήτης.
 
«Το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών και οι ανώτερες αρχές του κράτους πρέπει να δηλώσουν ξεκάθαρα ότι αυτό που ανακοίνωσε η Ελλάδα στην Κρήτη είναι απαράδεκτο.

Θα πρέπει να παρουσιάσουμε τις απόψεις μας ενώπιον των Ηνωμένων Εθνών, του Διεθνούς Δικαστηρίου, του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ». είπε ο ίδιος.

Επισημαίνοντας ο Γιατσί ότι η ΕΕ δεν έχει καμία στρατιωτική δύναμη είπε: «Η Ελλάδα προσπάθησε να μεταφέρει τη στρατιωτική δύναμη των ΗΠΑ, της Αγγλίας και της Ρωσίας σε όλη την ιστορία.

Αυτός ο ιστορικός σύνδεσμος συνεχίζεται ακόμη. Αυτή η ενότητα δεν πηγάζει από το να αγαπάς την Ελλάδα, αλλά από το να μην αγαπάς την Τουρκία. Οι Μεγάλες δυνάμεις χρησιμοποιούν την Ελλάδα ως όργανο για να αποτρέψουν τους Τούρκους.

Τα Ίμια, και πολλές μικρονήσοι και βραχονησίδες, των οποίων η κυριαρχία δεν έχει μεταφερθεί με συμφωνίες στην Ελλάδα ανήκουν στην Τουρκία”, καταλήγει ο ίδιος.

 «Η Ελλάδα μπορεί να χάσει την κυριαρχία της στα νησιά που έχει εξοπλίσει. Πρέπει να θέσουμε αυτό το ζήτημα συχνά στα Ηνωμένα Έθνη και το ΝΑΤΟ», είχε δηλώσει τον Ιούλιο του 2021 και αντιναύαρχος Τζαν Ερένογλου, χαρακτηρίζοντας «καθυστερημένη ενέργεια» την πρόσφατη επιστολή της Τουρκίας προς τον Γ.Γ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, με την οποία κατηγόρησε τη χώρα μας για «συνεχείς κατάφωρες παραβιάσεις» στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο».

Συνεννοημένοι φαίνεται ότι είναι οι Τούρκοι απόστρατοι αξιωματικοί για τα νησιά μας και το Τουρκολιβυκό μνημόνιο, και μας δίνουν λαβή για πολλά πιθανά ύποπτα σενάρια σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο. 
 
Αν οι Τούρκοι προσπαθήσουν να επιχειρήσουν οτιδήποτε πάντως στα νησιά μας, ή οπουδήποτε αλλού, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα βρεθούν προ πολύ μεγάλης εκπλήξεως από τους άνδρες των Ελληνικών Δυνάμεων και τον λαό μας.