Τα εσωτερικά της Τουρκίας θα επηρεάσουν τις σχέσεις με την Ελλάδα-Θα δυναμιτίσει το κλίμα ο Ερντογάν!Παρουσιάζοντας το βιβλίο του «Μακροπρόθεσμη Εθνική Στρατηγική» ο Ναύαρχος εν αποστρατεία Γρηγόρης Δεμέστιχας αναφέρθηκε στα γεωπολιτικά ζητήματα που απασχολούν την Ελλάδα, ενώ εστίασε και στις σχέσεις με την Τουρκία.

Ο κ. Δεμέστιχας εκτίμησε ότι αν η κατάσταση στο εστωτερικό της Τουρκίας χειροτερέψει λόγω των κακών χειρισμών του Ρετζέπτ Ταγίπ Ερντογάν τότε οι σχέσεις με την Ελλάδα θα επιδεινωθούν ακόμη περισσότερο.

Αναλυτικότερα ο Επίτιμος Αρχηγός Στόλου μιλά στο Militaire.gr γι΄ αυτή τη «Μακροπρόθεσμη Εθνική Στρατηγική» την οποία η χώρα δεν έχει και διαρκώς αναζητά. Κυβερνήσεις επί κυβερνήσεων την έχουν υποσχεθεί, καμία δεν την έχει «βάλει μπροστά έστω».

Τι φταίει; Ο Ναύαρχος Δεμέστιχας μιλά για τις αιτίες που μας εμποδίζουν να σκεφτόμαστε μακριά και να σχεδιάζουμε την αντιμετώπιση των απειλών και των προκλήσεων. Εξηγεί τι πρέπει να γίνει.

Επίσης αναφέρεται στην επείγουσα ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού που όμως δεν γίνεται. Επισημαίνει πως πρέπει να αντιμετωπίσουμε την τουρκική στρατηγική που έχει στα συρτάρια της πολλά εναλλακτικά σχέδια.

Τέλος τοποθετήθηκε για όσα έγιναν με την επιλογή του νέου υπουργού Πολιτικής Προστασίας. Έχουν ενδιαφέρον τα όσα λέει. Μπορεί να έχουμε επιδείνωση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις;

Ο Επίτιμος Αρχηγός Στόλου απαντά ότι αυτό μπορεί να συμβεί είτε από τυχαίο γεγονός είτε αν η εσωτερική πολιτική κατάσταση στην Τουρκία γίνει δυσκολότερη για τον Ερντογάν.