Καλεντερίδης: Να είμαστε έτοιμοι να αποκρούσουμε την τουρκική επιθετικότητα-Προσοχή στα ΝησιάΣάββας Καλεντερίδης: Τις δηλώσεις του Τούρκου υποναυάρχου ε.α., Τζιχάντ Γιαϊτζί, του γνωστού ως «πατέρα της Γαλάζιας Πατρίδας», ότι αν πετύχαινε το πραξικόπημα το 2016, η Ελλάδα θα έκανε εισβολή στην Τουρκία σχολίασε ο Σάββας Καλεντερίδης.

Ο απόστρατος αξιωματικός των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών χαρακτήρισε ως σορό ανοησιών το δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας» και υποστήριξε, ότι ο Γιαϊτζί παρέσυρε τον Ερντογάν με το κατάπτυστο και παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο, κάτι που δείχνει και το ποιόν του Τούρκου προέδρου.

Παράλληλα αναφέρθηκε στο αίτημα της Τουρκίας για αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου και εξήγησε, ότι τα νησιά απέναντι από τις ακτές της Μικράς Ασίας, νιώθουν άμεσα την τουρκική απειλή που είναι μπροστά στα μάτια μας, αφού υπάρχει ο μεγαλύτερος αποβατικός στόλος στον κόσμο.

Στο τέλος έστειλε μήνυμα, ότι τα νησιά της Ελλάδας πρέπει να είναι αστακοί, για να αποκρούσουν την τουρκική επιθετικότητα. 

Ο γεωπολιτικός αναλυτής, συγγραφέας, αρθρογράφος, εκδότης και επικεφαλής του Infognomonpolitics.gr, Σάββας Καλεντερίδης, στην εκπομπή ΖΟΟΜ στις 15 Σεπτεμβρίου 2021.loading...