Σοβαρό περιστατικό στον Έβρο - Τούρκοι πυροβόλησαν Σύριο σε ελληνικό έδαφος



Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό που σημειώθηκε στα ελληνοτουρκικά σύνορα στην περιοχή της Ορεστιάδας βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή με έναν 25χρονο Σύριο, ο οποίος πυροβολήθηκε και χειρουργείται στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Σύμφωνα με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ πληροφορίες του Evros-news.gr, ο νεαρός πρόσφυγας ισχυρίστηκε ότι τον πυροβόλησαν Τούρκοι στρατιώτες, ενώ βρισκόταν σε ελληνικό έδαφος, μόλις τον αντιλήφθηκαν ότι είχε περάσει στην χώρα μας φεύγοντας από την Τουρκία.

Δεν έγινε γνωστό αν εντοπίστηκε από αστυνομική περίπολο ή Συνοριοφύλακες και πως έγινε η διακομιδή του στο νοσοκομείο. 

Ο πυροβολισμός που δέχθηκε στον μηρό ήταν όπως όλα δείχνουν από πυροβόλο όπλο και η κατάσταση του είναι σοβαρή αλλά σταθερή.

Ανακοίνωση δημοσιογράφων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
 
''Σήμερα (2-9-2021) το μεσημέρι, σε παρέβρια περιοχή του βόρειου Έβρου, εντοπίσθηκε από περιπολούντες αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας μη νόμιμος μετανάστης, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα, τραυματισμένος από πυροβόλο όπλο στο δεξί μηρό. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας.''