Η Ρωσία ετοιμάζει δυσάρεστες εκπλήξεις στον Ερντογάν



Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα τουρκικές πηγές, ανέφεραν ότι την παραμονή της συνάντησης των ηγετών της Ρωσίας, του Ιράν και της Τουρκίας, η Ρωσία ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με τους Κούρδους.

Αυτό δημιουργεί περισσότερα προβλήματα στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ερντογάν. Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των μερών διεξάγονται σε σχέση με το δικαίωμα των Κούρδων της Συρίας να δημιουργήσουν αυτονομία με αντάλλαγμα τη συνεργασία με κυβερνητικές δυνάμεις της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας.

Η Ρωσία, το Ιράν και η Τουρκία δημιουργούν μια απροσδόκητη, περίπλοκη και εύθραυστη συμμαχία στη Συρία. Οι θέσεις τους σε βασικά ζητήματα, όπως η διατήρηση του Μπασάρ αλ Άσαντ στην εξουσία, η διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, ο ρόλος άλλων τοπικών και περιφερειακών παραγόντων και η κατανομή των συμβάσεων ανασυγκρότησης, είτε διαφέρουν είτε είναι διφορούμενες. Ωστόσο, οι επιλογές για την επίλυση του πολέμου στο τρέχον στάδιο του εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την αλληλεπίδραση μεταξύ Μόσχας, Άγκυρας και Τεχεράνης και την ατζέντα τους.

Αναφέρθηκε επίσης ότι η Ρωσία υποτίθεται πως τερματίζει τις προηγούμενες συμφωνίες με την Τουρκία για αποκλιμάκωση της κρίσης στο Ιντλίμπ. Η Ρωσία εξετάζει μια τέτοια επιλογή επειδή η τουρκική κυβέρνηση δεν έχει εκπληρώσει ακόμη τις υποχρεώσεις της να παραδώσει τα εδάφη που βρίσκονται νότια του αυτοκινητόδρομου Μ-4 υπό τον έλεγχο συριακών κυβερνητικών στρατευμάτων.

Για επιστέγασμα των παραπάνω, Ρώσοι δημοσιογράφοι λένε ότι η ηγεσία της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας έχει αρχίσει να διεξάγει παράλληλες διαπραγματεύσεις με την τουρκική αντιπολίτευση, οι οποίες με τη σειρά τους μόνο θα επιδεινώσουν τη θέση της Τουρκίας στη χώρα αυτή.