Η Τουρκία υποστηρίζει ότι «εξουδετέρωσε» τρεις ηγέτες του κουρδικού PKK



Η Τουρκία ισχυρίστηκε την Παρασκευή ότι «εξουδετέρωσε» τρεις ηγέτες του Εργατικού Κόμματος

 Κουρδιστάν (PKK) στις παραμεθόριες περιοχές του ιρακινού Κουρδιστάν, καθώς ο τουρκικός στρατός συνέχισε τις αεροπορικές και χερσαίες επιχειρήσεις του εναντίον του επαναστατικού κουρδικού στρατού.
 
Οι τρεις στόχοι φαίνεται ότι επλήγησαν κατά τη διάρκεια χωριστών επιχειρήσεων που πραγματοποίησε η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών σε διάφορες περιοχές του ιρακινού Κουρδιστάν, μετέδωσαν τουρκικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, χωρίς να αναφέρουν τα ονόματά τους.

Στα τουρκικά δημοσιεύματα επισημαίνεται ότι οι τρεις «εξουδετερωμένοι» Κούρδοι ηγέτες του ΡΚΚ ήταν υπεύθυνοι για διάφορες δραστηριότητες της κουρδικής ένοπλης αντίστασης στο Τζαμπάλ Καρά, στα βουνά Καντίλ και στην περιοχή Σιντζάρ του βορειοδυτικού Ιράκ όπου κατοικούν οι Κούρδοι Γιαζίντι.

Οι τουρκικές Αρχές χρησιμοποιούν συχνά τον όρο «εξουδετερώθηκαν» για να αναφερθούν στους μαχητές του ΡΚΚ που σκοτώθηκαν, τραυματίστηκαν ή συνελήφθησαν από τις τουρκικές δυνάμεις.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, μια τουρκική αεροπορική επιδρομή βομβάρδισε το προσφυγικό στρατόπεδο Μαχμούρ στα νότια της Ερμπίλ, πρωτεύουσας της αυτόνομης περιοχής του ιρακινού Κουρδιστάν, όπου το ΡΚΚ, όπως πιστεύει η Τουρκία, έχει εγκαταστάσεις. Δεν επιβεβαιώθηκαν θύματα.