Ρωσικό ελικόπτερο καταρρίφθηκε από φιλότουρκους μαχητές στην Συρία;-Η Μόσχα έστειλε βομβαρδιστικά Tu-22M3 για να τελειώνει μαζί τουςΟ Ερντογάν θα μεταβεί στο Σότσι για συνάντηση με τον Πούτιν έχοντας χάσει το παιχνίδι στην Συρία
Ενώ σε μία ημέρα έχουμε την συνάντηση Πούτιν και Ερντογάν στο Σότσι, Μόσχα και Άγκυρα κονταροχτυπιούνται πολύ άγρια στο συριακό έδαφος, και εκεί πλέον όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά, ειδικά μετά την κατάρριψη ρωσικού ελικοπτέρου, σύμφωνα με αραβικές πηγές.     

Ως απάντηση η Ρωσία ανέπτυξε ξανά τα τρομερά βομβαρδιστικά Tu-22M3 μεγάλου βεληνεκούς αυτή τη φορά εναντίον της Τουρκίας.

Ρωσικές πηγές τονίζουν ότι “αφού η Τουρκία άρχισε να στέλνει χιλιάδες στρατεύματά της και εκατοντάδες θωρακισμένα οχήματα, πυροβολικό και εξοπλισμό αεράμυνας στη Συρία, τα ρωσικά βομβαρδιστικά Tu-22M3 μεγάλου βεληνεκούς προσγειώθηκαν τα μεσάνυχτα στην αεροπορική βάση Khmeimim.

Τα ρωσικά βομβαρδιστικά έχουν ως κύρια αποστολή να “κονιορτοποιήσουν” με τακτικές επιθέσεις τα βασικά κέντρα των φιλότουρκων ισλαμιστών μαχητών, “και εάν κριθεί απαραίτητο και τις θέσεις του τουρκικού στρατού, αφού οι φιλότουρκοι μαχητές επιτέθηκαν σε ζεύγος ρωσικών ελικοπτέρων την προηγούμενη μέρα στην περιοχή του οικισμού του Τελ Ταμρ στη Συριακή επαρχία Χασάκ”.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν μεγάλο διάστημα ρωσικά μαχητικά κτύπησαν από αέρος Τζιχαντιστές, μέσα στους οποίους βρισκόντουσαν και Τούρκοι κομάντος, με αποτέλεσμα τον θάνατο 55 από αυτών.   

Σύμφωνα με συριακές πηγές, τουλάχιστον δύο ρωσικά βομβαρδιστικά Tu-22M3 μεγάλου βεληνεκούς προσγειώθηκαν στη Συρία μέσω του ιρανικού και του ιρακινού εναέριου χώρου χθες βράδυ.

Προς το παρόν, τα ρωσικά αεροσκάφη βρίσκονται στην αεροπορική βάση Khmeimim στη Συριακή επαρχία Λατάκια και προφανώς, μέσα στις επόμενες ώρες, θα συμμετάσχουν σε αποστολές κατά των θέσεων των φιλοτουρκικών μαχητών και, πιθανότατα, όχι μόνο στο Ιντλίμπ, αλλά και στο βόρειο τμήμα της Συρίας.

Η διοίκηση της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας δεν έχει σχολιάσει ακόμη τα δεδομένα σχετικά με την μεταστάθμευση των ρωσικών βομβαρδιστικών μεγάλου βεληνεκούς στη Συρία, ωστόσο, σύμφωνα με συριακές στρατιωτικές πηγές, έχει αποφασιστεί η εμπλοκή των Tu-22M3 στην επίθεση κατά του Ιντλίμπ.

Κατάρριψη ρωσικού ελικοπτέρου στην Συρία
Αραβικά ΜΜΕ αναφέρουν ενωμεταξύ, ότι ένα ρωσικό στρατιωτικό ελικόπτερο καταρρίφθηκε στη βόρεια Συρία.
Το πρακτορείο ειδήσεων Al-Arabiya αναφέρει ότι ένα ρωσικό στρατιωτικό ελικόπτερο κατέπεσε στη βόρεια Συρία, σε περιοχή ευθύνης της τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης «Κλάδος Ελαίας».

Το ρωσικό ελικόπτερο καταρρίφθηκε στα περίχωρα της συριακής επαρχίας Χασάκα, ωστόσο, δεν δόθηκαν άλλες λεπτομέρειες από το αραβικό πρακτορείο ειδήσεων.

"Τα τουρκικά στρατεύματα επιτέθηκαν σε ένα ρωσικό ελικόπτερο που πετούσε  πάνω από την επαρχία Χασάκα",αναφέρει το αραβικό πρακτορείο . Πρόκειται για περιστατικό που αφορά σαφώς επίθεση με φορητά αντιαεροπορικά συστήματα MANPADS κατά ζεύγος ρωσικών ελικοπτέρων.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένες πληροφορίες ή διάψευση αυτών των πληροφοριών προς το παρόν.
 
Την ίδια περίοδο η Τουρκία ξεκίνησε τη μεταφορά συστημάτων πυροβολικού και αεράμυνας στη Συρία, ενώ στο πλαίσιο των επιδεινωμένων σχέσεων μεταξύ Άγκυρας και Δαμασκού, η κατάσταση έχει επιδεινωθεί αρκετά μεταξύ των τουρκικών και των ρωσικών δυνάμεων στην Συρία.

Πολλοί ειδικοί ανέφεραν το ενδεχόμενο Ρωσία και ΗΠΑ να έχουν έρθει σε μια πιθανή μυστική συμφωνία μεταξύ τους, για την εκδίωξη των τουρκικών δυνάμεων από την Συρία (συμφέρει και τις δύο πλευρές), με πιθανό αντάλλαγμα την αυτονομία των Σύρων Κούρδων από την Μόσχα.

Αν ισχύουν αυτές οι πληροφορίες τότε ο Ερντογάν πραγματικά έχει στριμωχθεί, όπως έδειξε και η πρόσφατη παραίτηση 5 Τούρκων ανωτάτων αξιωματικών με θητεία στο συριακό έδαφος, αφού τίποτα πλέον δεν είναι τυχαίο.  

loading...