Πύραυλοι ΑΙΜ-120 C7 άνω των 100 χλμ με AESA πονοκεφαλιάζουν τους Τούρκους



Θα μπορούν να λοκάρουν τον στόχο από την εκπομπή του ραντάρ του.

Ελληνοτουρκικά: Πύραυλοι ΑΙΜ-120 C7 άνω των 100 χλμ με το ραντάρ AESA των ελληνικών F16 Viper πονοκεφαλιάζουν τους Τούρκους.

Πολύς λόγος γίνεται τον τελευταίο καιρό για τα Rafale, τους Meteor και τους MICA όμως το ελληνικό οπλοστάσιο δεν σταματά εκεί.

Τα ελληνικά μαχητικά είναι οπλισμένα και με τα αμερικανικά αντι-ραντάρ βλήματα (σ.σ. και κατά των ραντάρ των ρωσικών S-400 και όποιου άλλου τουρκικού ραντάρ υπάρχει) εμβέλειας άνω των 100 χλμ., ΑΙΜ-120 C7.

Τα HARM που θα τα φέρουν τα ελληνικά F-16 Viper θα μπορούν να λοκάρουν τον στόχο από την εκπομπή του ραντάρ του και τον πλήττουν ακόμα και αν κλείσει το ραντάρ, καθώς διατηρούν καταγεγραμμένο το τελευταίο στίγμα του στόχου.

Ενώ η Ελλάδα και η Τουρκία διατηρούν σε υπηρεσία 180 συνολικά βλήματα HARM (84 οι Έλληνες και 96 οι Τούρκοι), την ουσιαστική διαφορά μεταξύ των δύο δυνάμεων κάνει το ραντάρ AESA τον ελληνικών F-16.

Τα ελληνικά F-16 Viper θα διαθέτουν και ραντάρ AESA ενώ τα τουρκικά μαχητικά προσπαθούν να εκσυγχρονιστούν με ίδιων δυνατοτήτων ραντάρ με ίδια μέσα, άρα θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο να φτάσουν στις επιδόσεις των ελληνικών μαχητικών.

Το ραντάρ AESA των ελληνικών μαχητικών θα σαρώνει τα πάντα σε εμβέλεια 200 χλμ, δίνοντας την δυνατότητα στους Έλληνες πιλότους να είναι ένα βήμα μπροστά από τους Τούρκους.