Φρεγάτες: Δείτε τι θα μπορούν να κάνουν οι νέες ελληνικές Belharra



Το ραντάρ Sea Fire έχει δοκιμαστεί ενάντια σε ελαφρά σκάφη και πλοία επιφανείας, αλλά και σε ελικόπτερα, αεροπλάνα, πυραύλους και drones.

Φρεγάτες: Δείτε τι θα μπορούν να κάνουν οι νέες ελληνικές Belharra μόλις πέσουν στα νερά του Αιγαίου.

Οι φρεγάτες Belharra ήταν στην κορυφή της λίστας αξιολόγησης των Ελλήνων ναυάρχων και αυτό είχε να κάνει με μία σειρά λόγων που έχουμε ήδη αναφέρει.

Θυμίζουμε Aster 30, RAM Block 2, Sea Fire, sonar CAPTAS-4, SETIS.

Tι μπορεί να κάνει όμως το Sea Fire των ελληνικών Belharra;

To Sea Fire θα μπορεί να παρακολουθεί ταυτόχρονα περισσότερες από 800 διαδρομές και να εντοπίζει αεροσκάφη και πυραύλους που κινούνται σε απόσταση 500 χιλιομέτρων, καθώς και πλοία επιφανείας 80 χιλιόμετρα από τη θέση του.

Επιπλέον, θα είναι δυνατή η χρήση του Sea Fire ως ραντάρ ελέγχου πυρός για τους πυραύλους εδάφους-αέρος Aster 30… και ακόμη και ως ραντάρ καιρού.

Mάλλον το σωστό ερώτημα θα ήταν τι δεν… μπορεί να κάνει το Sea Fire.

Το ραντάρ Sea Fire έχει δοκιμαστεί σε πολλά σενάρια και περιβάλλοντα, ιδιαίτερα ενάντια σε ελαφρά σκάφη και πλοία επιφανείας, αλλά και σε ελικόπτερα, αεροπλάνα, πυραύλους και drones.

Στις 27 Απριλίου, ο όμιλος Thales ανακοίνωσε ότι παρέδωσε ένα ψηφιακό ραντάρ Sea Fire στο ναυπηγείο της Naval Group στο Lorient, με σκοπό να το ενσωματώσει στη γαλλικά φρεγάτα άμυνας και επέμβασης FDI “Admiral Ronarc’h”.