Μας απειλούν οι Τούρκοι: Το “Παπανικολής” στην Μεγίστη πλέει σε επικίνδυνα ύδατα”-Κλιμακώνει επικίνδυνα η ΆγκυραΤρελάθηκαν οι Τούρκοι από την παρουσία του "Παπανικολή" στην Μεγίστη αφού έχουν τα δικά τους σχέδια

Ευθεία απειλή εκτοξεύει ο τουρκικός τύπος από την παρουσία ελληνικού υποβρυχίου “Παπανικολής” στην Μεγίστη, αναφέροντας  ότι οι Έλληνες “κολυμπούν” σε επικίνδυνα για αυτούς ύδατα".

“Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν φωτογραφίες ενός υποβρυχίου κλάσης Παπανικολής που έπλεε γύρω από την Μεγίστη, ακριβώς απέναντι από το Κας, με την υποσημείωση η «’άμυνα και αποτροπή είναι παντού». Τονίζουμε ότι η απόσταση μεταξύ Kas και Μεγίστης είναι Τρία μίλια”, γράφουν οι Τούρκοι.

Οι ίδιοι θεωρούν προφανώς αμφισβητούν την περιοχή αυτή, αποστέλλοντας προειδοποίηση στο ελληνικό πολεμικό ναυτικό, το οποίο όμως τρέμουν στην κυριολεξία.

Αναφέρουν ότι “η Ελλάδα αναζητά τρόπους για να αυξήσει την ένταση στο Αιγαίο”, με την παράλογη δικαιολογία του κατάπλου ελληνικού υποβρυχίου σε ελληνικό νησί, δείχνοντας το πόσο πολύ ενόχλησε η ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία.

“Η Ελλάδα βρίσκεται όλο και περισσότερο σε τροχιά κατά της Τουρκίας, αγοράζει τρία νέα πολεμικά πλοία από τη σύμμαχό της Γαλλία, μετά την αγορά 24 αεροσκαφών Rafale”, γράφει ο τουρκικός τύπος που βλέπει ότι όλα αλλάζουν πλέον σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.

Οι Τούρκοι υλοποιούν εδώ και Τρία χρόνια ένα τεράστιο εξοπλιστικό πρόγραμμα με δεκάδες νέα οπλικά συστήματα επιθετικού χαρακτήρα, ανακοινώνοντας ψευδώς ότι αυτά αφορούν την άμυνα της χώρας, αφού την ίδια στιγμή σχεδιάζει επί χάρτου “παιχνίδια πολέμου” στο Αιγαίο, χωρίς να θεωρούν ως επιθετική καμία από αυτές τις πράξεις τους. 

Είναι γνωστή όμως η ''κάψα'' των Τούρκων, όσον αφορά την παρουσία ελληνικού στρατού στα νησιά του Αιγαίου, για τα οποία δεν χάνουν ούτε μέρα χωρίς να προχωρήσουν σε ευθεία αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας.

Σε σχετικά πρόσφατες δηλώσεις του Ακάρ, οι Τούρκοι προσπαθούν να συντηρήσουν το συγκεκριμένο ανύπαρκτο θέμα, αναφέροντας πως "Η Ελλάδα έχει πάθος για εξοπλισμούς, ωστόσο, πρέπει να γίνει αντιληπτό και γνωστό ότι πρόκειται για μια καθαρή φαντασία και μια μάταιη προσπάθεια, μακριά από τα μαθηματικά, και ότι η μεγαλύτερη ζημιά θα είναι για τον ελληνικό λαό''.
 
Την ίδια απαίτηση εξέφρασαν και οι Κεμαλιστές, οι οποίοι παρά τις διαφορές τους εσωτερικό της Τουρκίας, συμφωνούν στο συγκεκριμένο ζήτημα, και απαιτούν εδώ και τώρα αναθεώρηση του status quo, ενώ μάλιστα κάνουν αναφορά και στον όρο EGAYDAAK!

Σύμφωνα με το τουρκικό Κέντρο Στρατηγικής Έρευνας (SAREM), “ο συντονισμός της τουρκικής κυβέρνησης σύμφωνα με τα αποτελέσματα που προέκυψαν από μελέτες που πραγματοποιήθηκαν, αποκάλυψε ότι ο αριθμός των νησιών, νησίδων που θεωρούνται ότι βρίσκονται υπό την τουρκική κυριαρχία στο Αιγαίο, ήταν περίπου 130 στην αρχή, στην συνέχεια αυτά αυξήθηκαν σε περίπου 150 και αποφασίστηκε να αποκαλούνται ως "γεωγραφικοί σχηματισμοί.

Προσδιορίστηκε ότι μερικοί από τους 150 “γεωγραφικούς σχηματισμούς” εποικίστηκαν από την Ελλάδα, ενώ οι υπόλοιποι είναι προς το παρόν χωρίς κατοίκους”.
 
Για αυτό λοιπόν  τους ενοχλεί κάθε ελληνική στρατιωτική παρουσία σε νησιά, μικρονήσους και βραχονησίδες, αφού είναι σχεδόν σίγουρο ότι τα έχουν βάλει για τα καλά στο “μάτι”.  

Οι τουρκικές απειλές “ανακατεμένες” με την διεθνή νομιμότητα και δήθεν εκκλήσεις για ειρήνη δείχνουν ότι στην χώρα αυτή το καθεστώς έχει προκαλέσει ομαδική παράνοια, παρόμοια με αυτή των Ναζί στον Δεύτερο  παγκόσμιο πόλεμο.

Το που θα οδηγήσουν όλα αυτά είναι σχεδόν πασιφανή, διότι μια πιθανή σύγκρουση στρατιωτικού τύπου στην Μεσόγειο που θα επιφέρει και την αντίδραση της "νωχελικής "δύσης θα διαμελίσει το σημερινό “τεχνητό” τουρκικό κράτος, στο οποίο οι μειονότητες “σηκώνουν ξανά κεφάλι”, σύμφωνα με ξένους ειδικούς.  

loading...