Εθνική Φρουρά: Ενδιαφέρον για τα σερβικά πυραυλικά συστήματα



Στην έκθεση αμυντικών συστημάτων PARTNER 2021 στο Βελιγράδι βρέθηκε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στη Σερβία επίσης βρέθηκε και ομάδα αξιωματικών του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς για μελέτη και αξιολόγηση σερβικών οπλικών συστημάτων.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Άμυνας κ. Ανδρέα Λουκά στην Έκθεση Όπλων και Στρατιωτικού Εξοπλισμού «Partner 2021» που πραγματοποιείται στην Σερβία πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Άμυνα κ. Nebojša Stefanović.

Κατά την συνάντηση επιβεβαιώθηκαν οι παραδοσιακά καλές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και η σημασία της αμοιβαίας υποστήριξης για την προστασία της κυριαρχίας και του σεβασμού στο διεθνές δίκαιο. Ο κ. Λουκά, επεσήμανε τις πολλές δυνατότητες συνεργασίας σε κοινά έργα και εξήρε τη συνεργασία των στρατιωτικών και επιστημονικών-ερευνητικών ιδρυμάτων των δύο χωρών.

Ο κ. Stefanović εξέφρασε την αποφασιστικότητά του για βελτίωση της συνεργασίας στον τομέα της άμυνας με την Κυπριακή Δημοκρατία και ιδιαίτερα στον στρατιωτικο-οικονομικό τομέα.

Όπως πληφορούμαστε η Εθνική Φρουρά έβαλε στο στόχαστρο αρκετά σερβικά οπλικά συστήματα και ιδίως τα περιφερόμενα πυρομαχικά της οικογένειας RAVEN καθώς και τα πυραυλικά συστήματα (Shumadia και Τamnava).