Άγκυρα: Εάν οι Ελληνοκύπριοι βγάλουν ξανά πλοίο για έρευνες θα πάρουν απάντηση στο πεδίο!



Η Άγκυρα απειλεί ευθέως - Φέρνουν μουσουλμανικό Στόλο στο βόρειο Αιγαίο!
Απάντηση και στο πεδίο αν η Λευκωσία ξεκινήσει νέες έρευνες για γεωτρήσεις προανήγγειλε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Με ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ, απειλεί την Κύπρο με επέμβαση της Τουρκίας σε οποιαδήποτε ενέργεια για γεωτρήσεις αλλά ταυτόχρονα κατηγορεί Ελλάδα και Κύπρο για προκλητικές ενέργειες.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό ΥΠΕΞ μέσω του Τανζού Μπιλγκίτς, εκπροσώπου του υπουργείου, αναφέρει τα εξής:

«Τόσο η Ελλάδα όσο και η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση (σ.σ Κυπριακή Δημοκρατία) κάνουν βήματα που αυξάνουν την ένταση στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο».

«Οι προσπάθειες αποστολής ερευνητικών πλοίων στην υφαλοκρηπίδα μας στη Μεσόγειο συνεχίζονται.

Απαντάμε σε αυτές τις προκλήσεις τόσο στο πεδίο όσο και στο τραπέζι και δεν επιτρέπουμε ποτέ την παραβίαση των δικαιωμάτων μας.

Η ελληνοκυπριακή πλευρά ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει νέα γεώτρηση τον Νοέμβριο.

Εάν συμβεί αυτό εμείς ως Τουρκία θα συνεχίσουμε να δίνουμε τις απαραίτητες απαντήσεις σε τέτοιες προκλήσεις προκειμένου να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Νέες προκλήσεις από την Τουρκία: Στρατιωτικές ασκήσεις στη «Γαλάζια Πατρίδα» με στόχο την Ελλάδα

Την ίδια ώρα με δύο μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις στην «Γαλάζια Πατρίδα» απαντά η Τουρκία στις συμμαχίες που αναπτύσσει το τελευταίο διάστημα η Ελλάδα.

Σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα πρόκειται για την άσκηση ναρκοπολέμου «Νουσρέτ 2021» στο Βόρειο Αιγαίο και της μεγαλύτερης έκτασης -προετοιμασίας θαλάσσιου πολέμου- «Ανατολική Μεσόγειος 2021» από την 1/11/2021.

Στην άσκηση ναρκοπολέμου, ανοιχτά των Δαρδανελίων λαμβάνουν μέρος δυνάμεις από Αζερμπαϊτζάν, Πακιστάν, Κατάρ, Λιβύη και… Μπαγκλαντές(!), αλλά και χώρες του ΝΑΤΟ όπως Ρουμανία, Ουκρανία Βέλγιο.

Ενώ στην άσκηση «Αν. Μεσόγειος 2021», θα πάρουν μέρος ειδικές δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν και του Πακιστάν.

Τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ παρουσιάζουν τις ασκήσεις ως απάντηση της Τουρκίας στο «πεδίο» με «τον τουρκικό στρατό να εκθέτει για μια ακόμη φορά τη δύναμη του στη θάλασσα».


ΠΗΓΗ