Η Rheinmetall αποκαλύπτει το νέο στρατιωτικό όχημα μάχης



Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής όπλων της Γερμανίας παρουσίασε το όχημα υποστήριξης μάχης Lynx (CSV) σε μια εκδήλωση στο Κέντρο Αριστείας Στρατιωτικών Οχημάτων του οργανισμού (MILVEHCOE) στο Redbank της Αυστραλίας. Σύμφωνα με το 7News της Αυστραλίας, η Rheinmetall έχει αφαιρέσει ένα από τα οχήματα που προτείνει ως αντικατάσταση του γηράσκοντος στόλου τεθωρακισμένων μεταφοράς προσωπικού του αυστραλιανού στρατού. Όπως ανέφερε το 7News, η ανάπτυξη του Lynx CSV κρατήθηκε μυστική μέχρι σήμερα και είναι μια από τις πιο "εξελιγμένες" στρατιωτικές μηχανές που κατασκευάστηκαν στην Αυστραλία

Το Lynx CSV σχεδιάστηκε από Αυστραλούς μηχανικούς και κατασκευάστηκε στο MILVEHCOE χρησιμοποιώντας αυστραλιανό χάλυβα και το δίκτυο της βιομηχανίας μας με περισσότερους από 100 συνεργάτες», δήλωσε ο Gary Stewart, Διευθύνων Σύμβουλος της Rheinmetall. "Είναι μοναδικά αυστραλιανό ως όχημα "αλόγου εργασίας", αναλαμβάνοντας ακόμη και την ξεχωριστή λειτουργία ενός ute", πρόσθεσε. Η Αυστραλία Made Campaign Limited (AMCL) έχει επίσης κρίνει σκόπιμο να απονείμει την υποστήριξη made in Australia στη Rheinmetall και το όχημα υποστήριξης μάχης Lynx, καθιστώντας το το μόνο πραγματικά αυστραλιανό όχημα υποστήριξης μάχης που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε.

Ο κ. Στιούαρτ είπε ότι το CSV Lynx παρείχε σημαντική ευελιξία στον τρόπο λειτουργίας των στρατιωτών στο πεδίο της μάχης, σχετικά με το είδος του εξοπλισμού που μπορούν να μεταφέρουν και τους ρόλους υποστήριξης μάχης που μπορούν να εκτελέσουν. "Το CSV Lynx αλλάζει το παιχνίδι για τους στρατούς και θα επιτρέψει στους στρατιώτες να ολοκληρώσουν μια σειρά αποστολών ενώ προστατεύονται πλήρως. Με το CSV, οι στρατιώτες μπορούν να εκτελέσουν την αποκατάσταση, την επισκευή, την υποστήριξη ελιγμών και την υποστήριξη της εφοδιαστικής χρησιμοποιώντας ένα όχημα με ομοιότητες με το υπάρχον Lynx IFV." Η ομοιότητα μεταξύ του CSV Lynx και του Lynx IFV παρέχει αποτελεσματικότητα και ευκολία χρήσης για τις ένοπλες δυνάμεις σε όλο τον κόσμο. Μαζί, οι δύο παραλλαγές επεκτείνουν την οικογένεια οχημάτων Lynx και παρέχουν επιλογές για έως και δέκα παραλλαγές χάρη στον αρθρωτό σχεδιασμό του Lynx.

Ο κ. Στιούαρτ είπε ότι το CSV Lynx διαθέτει πρόσθετη χωρητικότητα καυσίμου μέσα στο όχημα για την υποστήριξη του ανεφοδιασμού άλλων οχημάτων στο πεδίο. τοποθετημένος γερανός οροφής ικανός να ανυψώνει περισσότερους από πέντε τόνους, επιτρέποντάς του να τραβήξει άλλα οχήματα που χρησιμοποιούν τον γερανό, έχει εναλλάξιμο τροφοδοτικό· και εξαρτήματα εκσκαφής χώματος αλλά και βράχων. Ο αρθρωτός σταθμός όπλων μπορεί να διαμορφωθεί με μια σειρά όπλων και πυρομαχικών από 7.62mm, 12.7mm μέχρι 40mm χειροβομβίδα. "Το CSV Lynx θα τοποθετηθεί για εξαγωγή από την Αυστραλία σε συμμαχικές ένοπλες δυνάμεις", δήλωσε ο κ. Στιούαρτ.

Η Rheinmetall επένδυσε στο Κουίνσλαντ και ίδρυσε το Κέντρο Αριστείας Στρατιωτικών Οχημάτων (MILVEHCOE) ώστε να προσφέρει μεγάλες δυνατότητες στον Αυστραλιανό Στρατό. Σήμερα περισσότερα από 450 μέλη της ομάδας βρίσκονται επι ποδός για την κατασκευή οχημάτων αναγνώρισης μάχης BOXER και την τελική ενσωμάτωση των φορτηγών logistics. Περισσότεροι από 100 οργανισμοί της Αυστραλίας υποστηρίζουν τις τοπικές επιχειρήσεις rheinmetall ως μέρος του αυστραλιανού δικτύου βιομηχανίας, απασχολώντας χιλιάδες Αυστραλούς που αναπτύσσουν μια κυρίαρχη βιομηχανία στρατιωτικών οχημάτων με σημαντικά προγράμματα εξαγωγών σε εξέλιξη.