Συρία: Συνάντηση Άσαντ με Ρώσους αξιωματούχους



Οι συνομιλίες επικεντρώθηκαν στη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, όπως επίσης και στη διμερή συνεργασία, στους τομείς της οικονομίας και του εμπορίου

Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ υποδέχτηκε στη Δαμασκό, τον ειδικό απεσταλμένο του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για τη Συρία, Αλεξάντρ Λαβρέντιεφ και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Βερσίνιν, όπως μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Οι συνομιλίες επικεντρώθηκαν στη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, όπως επίσης και στη διμερή συνεργασία, στους τομείς της οικονομίας και του εμπορίου.

Οι Ρώσοι αξιωματούχοι τόνισαν ότι η επίσκεψή τους στη Συρία εντάσσεται στο πλαίσιο των οδηγιών του προέδρου Πούτιν «για την ενίσχυση και επέκταση της συνεργασίας με τη Συρία, σε όλους τους τομείς και σε όλα τα επίπεδα».

Παράλληλα, τονίστηκε η ετοιμότητα της Ρωσίας να συνεισφέρει ενεργά στη διαδικασία ανοικοδόμησης και αποκατάστασης των υποδομών της αραβικής χώρας, αλλά και να οργανώσει επενδυτικές συνεργασίες με τη Συρία, στους τομείς της ενέργειας και της αγροτικής οικονομίας.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν επίσης, την κατάσταση στη Συρία, αλλά και τις πρόσφατες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με την αναφορά του SANA.

ΑΠΕ-ΜΠΕ