"Ξέφυγε" Ο Τατάρ: Μαζί με την Τουρκία θα κυριαρχήσουμε από το Αιγαίο μέχρι τη Μεσόγειο



Μια ακόμα ακραία πρόκληση εναντίον της Ελλάδας, η Τουρκία ανεβάζει τους τόνους δείχνοντας τον εκνευρισμό της για τις αμυντικές συμφωνίες που υπέγραψε η χώρα μας τόσο με τη Γαλλία όσο και με τις ΗΠΑ. 

Αυτή τη φορά τη σκυτάλη πήρε ο ηγέτης του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ, ο οποίος σε δηλώσεις του, ενδεικτικές των προθέσεών τους, ανέφερε ότι μαζί με την Τουρκία αυτό που επιθυμούν είναι η κυριαρχία στο Αιγαίο μέχρι και την Ανατολική Μεσόγειο. 

«Στον αγώνα στην Ανατολική Μεσόγειο υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας, στη Γαλάζια Πατρίδα, στα γαλάζια νερά, όπως και στις έρευνες υδρογονανθράκων. Για την κυριαρχία μας από το Αιγαίο μέχρι και τον κόλπο της Αλεξάνδρειας, στη Γαλάζια Πατρίδα, στους αιθέρες, όταν τα δούμε όλα αυτά μαζί με την Τουρκία, καταλαβαίνουμε ότι η παρουσία της Τουρκίας στην Κύπρο είναι σημαντική για την ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων. Όπως και η ΤΔΒΚ είναι σημαντική για την ασφάλεια της Τουρκίας», δήλωσε χαρακτηριστικά.   

Υπενθυμίζεται ότι στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε το Σάββατο και ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι, ο οποίος τόνισε ότι η Κύπρος είναι τουρκική από το 1571 προσθέτοντας ότι στα Βαρώσια «δεν υποχωρούμε» παρά τις συστάσεις της Ε.Ε να μην προχωρήσουν στο άνοιγμά τους. 

Πηγή: skai.gr