Αθ. Λιούπης και ΣΟΕΔ: Στο ΥΠΕΘΑ και ΥΠ.ΕΣ. για μείζονα θέματα στελεχών ΕΔ-ΣΑ



Αθ. Λιούπης:  Συνυπηρέτηση δημοσίων υπαλλήλων με τους ένστολους συζύγους τους
Αναφορά του Βουλευτή Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας

 Το αίτημα του Σωματείου Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων (Σ.Ο.Ε.Δ.),  όπου οι  ένστολοι, ζητούν την απλοποίηση των διαδικασιών και τη συντόμευση του χρόνου ολοκλήρωσης των ενεργειών για την έγκριση της απόσπασης των συζύγων τους,  εφόσον υπηρετούν στον δημόσιο τομέα , ώστε η συνυπηρέτηση να υλοποιείται απρόσκοπτα, προώθησε με αναφορά του στους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Εσωτερικών, ο Βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Αθανάσιος Λιούπης.

Ο Βουλευτής στην αναφορά του επισημαίνει ότι η Κυβέρνηση, στο πλαίσιο μείωσης της γραφειοκρατίας και της διευκόλυνσης των πολιτών, προχώρησε ακαριαία στην ψηφιοποίηση εκατοντάδων υπηρεσιών του δημοσίου. Στην ίδια κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθούν οι υπηρεσίες των αρμόδιων Υπουργείων, ώστε άμεσα και αν είναι δυνατόν ψηφιακά, χωρίς περιττές γραφειοκρατικές διαδικασίες, να υλοποιούνται τα θεσμοθετημένα αιτήματα των πολιτών.   

Ωστόσο, όπως σημειώνει, παρατηρούνται αρρυθμίες στην ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών , όπως η συνυπηρέτηση, που αφορά σε μεγάλο αριθμό υπαλλήλων.

Με την αναφορά του ο κ. Λιούπης ζητά από τους αρμόδιους Υπουργούς να εξετάσουν τις προτάσεις των ένστολων για την επίσπευση των διαδικασιών, καθώς θα επιλύσει ένα σημαντικό πρόβλημα, που ταλανίζει πολλές οικογένειες.