Καλεντερίδης: Κινήσεις περικύκλωσης της Κύπρου από την ΆγκυραΗ Τουρκία δεν εφαρμόζει το Διεθνές Δίκαιο αλλά το Νεοοθωμανικό Δίκαιο αναφέρει ο κ. Καλεντερίδης.

Στις κινήσεις περικύκλωσης της Κύπρου από την Άγκυρα αναφέρθηκε ο γεωπολιτικός αναλυτής Σάββας Καλεντερίδης, στο κανάλι Σίγμα.

Ο γεωπολιτικός αναλυτής ξεκίνησε την τοποθέτησή του από το θέμα των απειλών απέλασης 10 πρέσβεων από τον Ερντογάν εξαιτίας της κοινής δήλωσης για την υπόθεση του Οσμάν Καβαλά. Αποκάλυψη, δε, ότι ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ήταν προ παραίτησης.

Στη συνέχεια είχαμε την κυβίστηση που δίεχνει πόσο στριμωγμένος είναι ο Ερντογάν τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Η Τουρκία όσον αφορά την περικύκλωση της Κύπρου, θεωρεί τον εαυτό της ισχυρή και θέλει να επιβάλλει τα δικά της μέτρα. Η Δύση εξέθρεψε ένα πολιτικό τέρας! Τον Ερντογάν και την Τουρκία. Θα έρθει αντιμέτωπη η Δύση με αυτό. Η Τουρκία δεν εφαρμόζει το Διεθνές Δίκαιο αλλά το Νεοοθωμανικό Δίκαιο.

Πρέπει η Ελλάδα και η Κύπρος να επιλέξουν την πολιτική της αποτροπής, αν θέλουμε να αποφύγουμε τα χειρότερα. Οι Κύπριοι πρέπει να αντιληφθούν, ότι σε καθαρά επιχειρησιακό επίπεδο, η Κύπρος μπορεί να ακολουθήσει την πολιτική της αποτροπής. Να αλλάξουμε πολιτική αν θέλουμε να σώσουμε την Ελλάδα και την Κύπρο.