Παίζει τα ρέστα του ο Ερντογάν στην Συρία - Επίθεση τζιχαντιστών σε ρωσικό στρατιωτικό κονβόι



Φοβάται την προσέγγιση ΗΠΑ-Ρωσίας στην Συρία ο Ερντογάν - Τρομοκρατική οργάνωση που πρόσκειται στην Άγκυρα επιτέθηκε σε Ρωσικές δυνάμεις

Εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη σε δρομολόγιο ρωσικής στρατιωτικής περιπολίας.

Μια προσπάθεια των Ρωσικών ειρηνευτικών δυνάμεων να συμφιλιώσουν τον συριακό στρατό και τους μαχητές στη συριακή επαρχία Daraa οδήγησε σε επίθεση σε ρωσική στρατιωτική περίπολο. Σύμφωνα με το ρωσικό TASS, ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός πυροδοτήθηκε κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου Μ-5, καθώς περνούσαν ρωσικά στρατιωτικά οχήματα. Ως αποτέλεσμα, τουλάχιστον ένα όχημα υπέστη ζημιές, χωρίς να υπάρχουν νεκροί ή τραυματίες Ρώσοι στρατιώτες.

Αυτή τη στιγμή, είναι γνωστό ότι ένας εκρηκτικός μηχανισμός πυροδοτήθηκε στη διαδρομή μιας συνοδείας της ρωσικής στρατιωτικής αστυνομίας στην περιοχή του οικισμού Umm al-Mayadin. Προφανώς, ο μηχανισμός IED πυροδοτήθηκε εξ αποστάσεως και, πιθανότατα, ένα σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου αναπτύχθηκε σε ένα από τα ρωσικά στρατιωτικά οχήματα.

Σύμφωνα με άλλες πηγές, η τρομοκρατική ομάδα Saraya Kasiyun, η οποία χρηματοδοτείται από την Τουρκία, ενδέχεται να βρίσκεται πίσω από την επίθεση στους Ρώσους στρατιωτικούς, κάτι όμως που ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Στις 20 Οκτωβρίου, ένα λεωφορείο με Σύρους στρατιώτες ανατινάχθηκε στη Δαμασκό με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 13 Σύριοι στρατιωτικοί. Στις 9 Σεπτεμβρίου, μια ρωσική στρατιωτική συνοδεία έπεσε θύμα βομβιστικής επίθεσης, κατά την οποία σκοτώθηκε ο Ρώσος αντισυνταγματάρχης Alexei Shnaider.

Το παιχνίδι της Τουρκίας στην Συρία και ο φόβος του Κουρδικού ζητήματος
Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο μας, η Τουρκία προετοιμάζεται για μια νέα πιθανή στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του YPG/PKK στη βόρεια Συρία, εάν αποτύχουν οι συνομιλίες για το θέμα με τις ΗΠΑ και τη Ρωσία,  όπως δήλωσαν πρόσφατα δύο Τούρκοι αξιωματούχοι στο Reuters.

Πηγές της SOHR ανέφεραν, ότι οι τουρκικές δυνάμεις στο Ιντλίμπ πραγματοποιούν νέα εκπαίδευση για μαχητές του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου. Σύμφωνα με πηγές της SOHR, οι τουρκικές δυνάμεις άρχισαν να εκπαιδεύουν 200 μαχητές του NLF πώς να χρησιμοποιούν διάφορους τύπους αντιαρματικών πυραύλων.

Αυτές οι ασκήσεις έρχονται ως μέρος, της προετοιμασίας για την απόκρουση πιθανών στρατιωτικών επιθέσεων από τις δυνάμεις του Άσαντ στην επαρχία Ιντλίμπ, υπό το πρίσμα των δηλώσεων των Ρώσων και του συριακού καθεστώτος, για επικείμενη στρατιωτική επιχείρηση στην επαρχία, μαζί με την άφιξη περισσότερης ενίσχυσης των δυνάμεων του καθεστώτος στις  πρώτες γραμμές.

Επομένως, δεν θα ήταν καθόλου παράξενο να βρίσκεται η Τουρκία πίσω από την επίθεση στο ρωσικό στρατιωτικό κονβόι, καθώς η Άγκυρα παίζει κυριολεκτικά τα ρέστα της στην Συρία, φοβούμενη και την προσέγγιση ΗΠΑ-Ρωσίας στην επίλυση του Συριακού ζητήματος.

Σύμφωνα με πηγές της SOHR, οι Τούρκοι σχεδιάζουν να εκπαιδεύσουν τους Σύριους μαχητές, προκειμένου να συμμετάσχουν με τους Τούρκους στρατιώτες στις στρατιωτικές μάχες ή να τους διατάξουν να πολεμήσουν στην πρώτη γραμμή, έτσι ώστε οι Διοικητές των τουρκικών δυνάμεων, να μην πρέπει να διακινδυνεύσουν τη ζωή των στρατιωτών τους. Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι περισσότεροι σκοπευτές αντιαρματικών πυραύλων, είχαν εκπαιδευτεί τα τελευταία χρόνια υπό την επίβλεψη ξένων στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων, ιδιαίτερα από τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ.

Μένει να δούμε αν οι Τούρκοι θα πραγματοποιήσουν όσα λένε, ή αν ΗΠΑ και Ρωσία έχουν ήδη αποφασίσει για το μέλλον της Συρίας, δίνοντας στους Κούρδους ένα μεγάλο βαθμό αυτονομίας, και έναν μεγάλο πονοκέφαλο στην Άγκυρα.