Το deal των 8 δισ. €: Πέταξε το πρώτο Eurofighter παραγωγής για την Αεροπορία του Κουβέιτ

Το deal των 8 δισ. €: Πέταξε το πρώτο Eurofighter παραγωγής για την Αεροπορία του ΚουβέιτΤα πιο προηγμένα Eurofighter που έχουν κατασκευαστεί ποτέ

Το πρώτο μαχητικό Eurofighter για την Αεροπορία του Κουβέιτ πραγματοποίησε  την πρώτη του πτήση στις εγκαταστάσεις της Leonardo Aircraft Division στο Τορίνο.

Το αεροσκάφος όπως αναφέρεται είναι τα πλέον προηγμένο και ικανό Eurofighter  που έχει παραχθεί έως σήμερα και το Κουβέιτ πρόκειται να προμηθευτεί συνολικά 28 μαχητικά του τύπου σε μια συμφωνία ύψους 8 δισ.€ το οικονομικό τίμημα της οποίας έχει προκαλέσει θόρυβο ακόμη και στο ίδιο το Κουβέιτ, που δεν φείδεται «δολαρίων».

Το αεροσκάφος είναι εφοδιασμένο με το νέο ραντάρ E-scan τεχνολογίας AESA (το πρώτο ττου συγκεκριμένου αεροσκάφους) ενώ θα μπορεί να φέρει όπλα όπως το Storm Shadow ή το  Brimstone και προηγμένα ατρακτίδια όπως το SNIPER της LM.

Τα πρώτα τέσσερα μαχητικά παραγωγής πρόκειται να πραγματοποιήσουν εκτεταμένες δοκιμές τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο και να παραδοθούν στην Αεροπορία του Κουβέιτ, τον Νοέμβριο (τα δύο πρώτα) και τον Δεκέμβριο (τα επόμενα δύο), με τις παραδόσεις να συνεχίζονται όλο το 2022.


ΠΗΓΗ