Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ ενεργοποιεί την πρώτη ευρωπαϊκή μοίρα F-35A



Η 48η πτέρυγα μαχητικών ενεργοποίησε την πρώτη μοίρα των αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων στην Ευρώπη F-35A.

Η 495η μοίρα μαχητών, με το παρατσούκλι «Βαλκυρίες», επανενεργοποιήθηκε ακριβώς στις 8:49 και 50 δευτερόλεπτα, το πρωί της Παρασκευής, 30 χρόνια από τότε που ορίστηκε ως μοίρα μαχητικών.

Το πρώτο F-35A έχει προγραμματιστεί να φτάσει στο RAF Lakenheath αργότερα φέτος. Η βάση επιλέχθηκε για να φιλοξενήσει τις πρώτες αμερικανικές μοίρες F-35A στην Ευρώπη, βασισμένες σε πολύ στενούς δεσμούς με τη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία, υπάρχουσες υποδομές και συνδυασμένες ευκαιρίες εκπαίδευσης. Επιπλέον, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ένα κρίσιμο συστατικό στην εκπαίδευση και την ετοιμότητα μάχης των αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων στην Ευρώπη λόγω του εξαιρετικού εναέριου χώρου και της συνεργασίας του προγράμματος F-35
 
Ο αντισυνταγματάρχης Ian D. McLaughlin ανέλαβε τη διοίκηση ως ο πρώτος διοικητής από την αδρανοποίηση της μοίρας το 1991. «Σήμερα είναι μια συναρπαστική μέρα. Έχει γίνει πολλή δουλειά για να φτάσουμε μέχρι εδώ, αλλά πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα πριν από την απόκτηση αεροσκαφών αυτό το χειμώνα. Το 495 έχει μια περήφανη ιστορία και είμαστε ενθουσιασμένοι που παίρνουμε τον οδηγό μπροστά για να ξεκινήσουμε τη δημιουργία των θεμελίων για τα πρώτα F-35A της USAF που έχουν εγκατασταθεί στην Ευρώπη. »

Η νέα μοίρα F-35 θα αποτελείται από 27 αεροσκάφη και περίπου 60 άτομα προσωπικό.