Τουρκία: Και αεροπλάνα και υποβρύχια από τους Ρώσους; – Αll in από Ερντογάν«Η Γερμανία παίρνει τα πράγματα λίγο χαλαρά», είπε ο Τούρκος πρόεδρος και έμειναν όλοι με το στόμα ανοιχτό.

Τουρκιά: Και αεροπλάνα και υποβρύχια από τους Ρώσους σκέφτεται να πάρει η Τουρκία – Τα έβαλε με τους Γερμανούς και τους Αμερικανούς.

Ειδήσεις προέκυψαν από την συνέντευξη Τύπου του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την συνάντησή του με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Στο ερώτημα τι γίνεται με τα νέα τουρκικά αεροπλάνα, μετά την αποβολή της Τουρκίας από το πρόγραμμα των αμερικανικών F-35, ο Τούρκος πρόεδρος είπε πως γίνονται συζητήσεις και με την Ρωσία, πράγμα βέβαια που το… ξέραμε.

Σκοπός των συζητήσεων αυτών είναι η συνεργασία Άγκυρας – Μόσχας για την δημιουργία του νέου εθνικού τουρκικού μαχητικού.

«Αν θέλει ο Αλλάχ, θα κάνουμε το ίδιο βήμα (σ.σ. με τους ρωσικούς S-400) όσον αφορά τους κινητήρες των αεροσκαφών», τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Να σημειωθεί πως η Τουρκία βλέπει την Ελλάδα να ξεφεύγει στον αέρα και την θάλασσα με τα Rafale και τις Belharra και αυτό την αναγκάζει να στραφεί σε κάθε δυνατή λύση.

Όμως εκτός από τη συνεργασία με τους Ρώσους για τον κινητήρα του νέου μαχητικού της Τουρκίας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιφύλασσε άλλη μία είδηση.

Τα έβαλε με τους Γερμανούς για τα υποβρύχια ο Ερντογάν
Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, ενα άλλο ζήτημα είναι «ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά βήματα μαζί (σ.σ. με την Ρωσία) στη ναυπηγική βιομηχανία».

«Μέχρι να φτάσουμε στα υποβρύχια, ελπίζω ότι θα έχουμε κοινά βήματα με τη Ρωσία και εδώ», τόνισε.

Μάλιστα στο ερώτημα των Τούρκων δημοσιογράφων αν αυτό σημαίνει πως «μετά τους Γερμανούς οι Ρώσοι θα συνεχίσουν την κατασκευή τουρκικών υποβρυχίων», ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έριξε τα… βέλη του στην Γερμανία.

«Η Γερμανία παίρνει τα πράγματα λίγο χαλαρά. Εάν η Γερμανία δεν εκπληρώσει την υπόσχεσή της σε αυτήν την επιχείρηση, το καθήκον μας είναι να βρούμε εναλλακτικές λύσεις. Οι εναλλακτικές είναι ανεξάντλητες», σημείωσε.

Σίγουρα οι δηλώσεις Ερντογάν δεν πέρασαν απαρατήρητες από τις ΗΠΑ και σίγουρα ο Τούρκος πρόεδρος ήθελε μέσω αυτών των δηλώσεων να στείλει μήνυμα στην Ουάσιγκτον.

Όσο οι ΗΠΑ πιέζουν την Τουρκία τόσο η Άγκυρα θα στρέφεται προς τη Μόσχα.

loading...