NODAR: Έρχονται τρισδιάστατα συστήματα όρασης οχήματα του αμερικανικού στρατού



Ο στρατός των ΗΠΑ υπόγραψε συμβόλαιο για την ανάπτυξη συστημάτων τρισδιάστατης όρασης για τα εκτός δρόμου αυτόνομα οχήματα εδάφους. 

Ο στρατός απένειμε τη σύμβαση SBIR Phase II ύψους 1,67 εκατομμυρίων δολαρίων στη NODAR για την ανάπτυξη τρισδιάστατων συστημάτων όρασης για στρατιωτικά μη οδικά αυτόνομα οχήματα εδάφους

Η NODAR θα συνεργαστεί με τον Αμερικανικό Στρατό για την ανάπτυξη τρισδιάστατων συστημάτων όρασης για αυτόνομα στρατιωτικά οχήματα που λειτουργούν σε εκτός δρόμου και σκληρό περιβάλλον.

 Αντί να ανιχνεύει πεζούς, πινακίδες κυκλοφορίας και σήματα όπως γίνεται για τα επιβατικά οχήματα, η τεχνολογία Hammerhead της NODAR θα χρησιμοποιηθεί για την απεικόνιση εδάφους, βλάστησης και άλλων εμποδίων εκτός δρόμου σε υποβαθμισμένα οπτικά περιβάλλοντα που έχουν χαμηλό ή καθόλου φως, σκόνη, καπνό, βροχή ή άλλες σκληρές συνθήκες.

"Το NODAR είναι μοναδικό στην ικανότητά του να παρέχει τρισδιάστατη ανίχνευση μεγάλης εμβέλειας, υψηλής ανάλυσης, σε πραγματικό χρόνο χρησιμοποιώντας ανεξάρτητα τοποθετημένες κάμερες, ενώ παραμένει ανθεκτική σε εχθρικές περιβαλλοντικές συνθήκες", λέει ο Leaf Jiang, Συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της NODAR. "Το σύστημα τρισδιάστατης όρασης του NODAR παράγει πυκνά σύννεφα 3D σημείου με εξαιρετικά ακριβείς εκτιμήσεις απόστασης σε κάθε εικονοστοιχείο στη σκηνή. Αυτά τα δεδομένα παρέχουν τις λεπτομέρειες που απαιτούνται για την πλοήγηση σε δύσκολο έδαφος και γύρω από εμπόδια." Τα συστήματα όρασης μεγάλης εμβέλειας της NODAR μπορούν να αισθανθούν έως και 1.000 μέτρα, γεγονός που επιτρέπει στο σύστημα αντίληψης να ανιχνεύει κρυφές απειλές πολύ πριν το όχημα εισέλθει στην περιοχή.

 Για να επιτευχθεί αυτό, το NODAR τοποθετεί πολλαπλές κάμερες με επικαλυπτόμενες προβολές στο όχημα και εφαρμόζει λογισμικό όρασης υπολογιστή που εκκρεμεί σε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τη διατήρηση της ευθυγράμμισης μεταξύ των καμερών. Εξαιτίας αυτού, το NODAR Hammerhead παρέχει μοναδικά δεδομένα 360 μοιρών, μεγάλης εμβέλειας, υψηλής πυκνότητας, υψηλού ρυθμού καρέ σε πραγματικό χρόνο στο σύστημα πλοήγησης του οχήματος.

"Το Πρόγραμμα Έρευνας Καινοτομίας Μικρών Επιχειρήσεων (SBIR) του Στρατού συνδέει στρατιώτες του Στρατού και ειδικούς τεχνικού και επιχειρησιακού αντικειμένου με μικρές επιχειρήσεις για να παρέχει πληροφορίες σχετικά με τις μοναδικές τεχνολογικές ανάγκες του Στρατού και να καθοδηγήσει αυτές τις μικρές επιχειρήσεις μέσω του οικοσυστήματος έρευνας και ανάπτυξης του στρατού", δήλωσε ο Δρ Matt Willis, Διευθυντής Διαγωνισμών Βραβείων Στρατού και Εφαρμοσμένου Προγράμματος SBIR στρατού,  στο Γραφείο του Βοηθού Γραμματέα του Στρατού Για την Απόκτηση, την Εφοδιαστική και την Τεχνολογία (ASA(ALT)).

 "Η συνεργασία με αυτές τις μικρές επιχειρήσεις είναι ζωτικής σημασίας για να μας βοηθήσει να αναπτύξουμε τεχνολογίες που αλλάζουν το παιχνίδι σε δυνατότητες όπως η ανίχνευση για την υποστήριξη του Στρατού και των Στρατιωτών μας, οπότε είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την τελευταία σειρά βραβευμένων μικρών επιχειρήσεων".

ΠΗΓΗ: defence-blog.com