Rafale: Πώς θα χτυπάνε αόρατα τους στόχους τους και θα φτιάχνουν χάρτες ακριβείας για τους επόμενους



Το υπερ ραντάρ των νέων ελληνικών μαχητικών δίνει στους χειριστές τους τεράστιες δυνατότητες.

Rafale: Πώς θα χτυπάνε αόρατα τους στόχους τους τα γαλλικά μαχητικά και θα φτιάχνουν χάρτες ακριβείας για τις επόμενες επιθέσεις τους.

Τα ελληνικά πλεόν Rafale (σ.σ. μόλις παραλάβαμε το τρίτο) αεροσκάφος φέρουν το ραντάρ RBE2 της Thales, που τους δίνει την δυνατότητα να ιχνυλατούν ταυτόχρονα πολλαπλούς στόχους στον αέρα.


Το υπερ ραντάρ των νέων ελληνικών μαχητικών δίνει στους χειριστές τους την δυνατότητα δημιουργίας τρισδιάστατων χαρτών του εδάφους σε πραγματικό χρόνο.

Το Rafale έχει την ικανότητα να εξαπολύει πύραυλο αέρος-αέρος προς τον στόχο του, χωρίς να αποκαλύπτει τη θέση του, εξαιτίας του συστήματος OSF της Thales, με τεχνολογία υπέρυθρης ακτινοβολίας.

Ο συνδυασμός του ραντάρ AESA RBE2 και του πύραυλου μεγάλου βεληνεκούς Meteor δίνει στο Rafale υπεροχή στον αέρα για πέρα ​​από την οπτική εμβέλεια του χειριστή στόχους, σε όλες τις καιρικές συνθήκες.

Τα ελληνικά Rafale F3-R διαθέτουν επίσης αυτόματο σύστημα αποφυγής σύγκρουσεων εδάφους (AGCAS) που θα τα κάνει πιο ασφαλή.

Το AGCAS έχει σχεδιαστεί για να αποτρέπει τυχόν κινδύνους σύγκρουσεων εδάφους.

Ήδη πάντως τα μεγάλα στρατιωτικά σάιτ αναφέρονται στο πόσο προηγμένα είναι τα ελληνικά Rafale F3-R, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στους πυραύλους Meteor που θα φέρουν.