Τουρκία στον ΟΗΕ: «Η Ελλάδα δεν έχει δικαιώματα στα νησιά»Προκλητική επιστολή έστειλε η Τουρκία στον ΟΗΕ, λέγοντας ότι η Ελλάδα δεν έχει κανένα δικαίωμα στα νησιά.

Συνεχίζει τις προκλήσεις η Τουρκία, που αποφάσισε να στείλει μία εξοργιστική επιστολή προς τον ΟΗΕ, μιλώντας για τα ελληνικά νησιά και την αποστρατιωτικοποίησή τους.

Συγκεκριμένα, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της στον ΟΗΕ, Φεριντούν Σινιρλίογλου, απάντησε στην Ελλάδα και τη Μαρία Θεοφίλη, όταν η ίδια η εκπρόσωπος της χώρας μας, είχε απορρίψει με κάθε τρόπο και επιχείρημα όσα έλεγε η τουρκική πλευρά.

Την επιστολή αυτή αποκαλύπτει η «Καθημερινή», η οποία στάλθηκε στον στον γ.γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες στις 30 Σεπτεμβρίου.

Η αντίδραση αυτή επιβεβαιώνει ακόμα μία φορά το πρόβλημα που έχει η γειτονική χώρα, μετά τη συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας, κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα και σε όσα έγιναν με το Nautical Geo.

Σε αυτή λοιπόν κάνει αναφορά στις… παραβιάσεις που έχει κάνει η Ελλάδα, μιλάει για τη συνθήκη της Λωζάνης και του Παρισιού και θα πρέπει άμεσα η χώρα μας να αποστρατικοποιήσει  τη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο και την Ικαρία, ενώ όσον αφορά τη Λήμνο και τη Σαμοθράκη οι προβλέψεις είναι ακόμη αυστηρότερες.

Πραγματικά εντυπωσιάζει για ακόμα μία φορά η Τουρκία και δείχνει ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί τα όσα βλέπει να γίνονται γύρω της.

Αναλυτικά η επιστολή:

ΠΗΓΗ
loading...