Με τα δολοφονικά Switchblade 600 η Ελλάδα θα είναι σα να έχει 80 Bayraktar



Το 40 χλμ βεληνεκές του Switchblade 600 αφήνει πίσω τα Bayraktar.

Με τα δολοφονικά Switchblade 600 η Ελλάδα θα είναι σα να έχει υπερ-Bayraktar αφού θα έχουν σχεδόν τρεις φορές μεγαλύτερη εμβέλεια πυρός από τα τουρκικά drones.

Στην αμερικανική έκθεση «AUSA 2021», το Switchblade 600 εμφανίστηκε προσαρμοσμένο σε μη-επανδρωμένο χερσαίο όχημα TRX (Track Robot-X).

Στην ελληνική έκδοση θα μπορούσε το «έξυπνο» πυρομαχικό Switchblade 600 να μπει και στα νέα οχήματα της Plasan στην ΕΛΒΟ ή με μετατροπές στα αμερικανικά M1117.

Όμως στην… ιδανική εκδοχή του συγκεκριμένου σεναρίου το Switchblade 300 θα πήγαινε πακέτο με το μη-επανδρωμένο χερσαίο όχημα TRX (Track Robot-X).

Το TRX με δύο εκτοξευτές των 13 θέσεων και άλλους δύο των 12 θέσεων θα μπορούσε να αποτελέσει μία υπέροχη λύση για τα ελληνικά νησιά, μικρά και μεγάλα, κοντά στα παράλια της Τουρκίας.

Μάλιστα, το 40 χλμ βεληνεκές του Switchblade 600 είναι κατά πολύ καλύτερο από την εμβέλεια πυρός των τουρκικών Bayraktar, που δεν ξεπερνά τα 15 χλμ.

Η συνεχής αλλαγή θέσεων των TRX θα προκαλούσε έναν ακόμα πονοκέφαλο στους Τούρκους στα νησιά αλλά και τον Έβρο.

Δεν είναι εύκολη λύση η συγκεκριμένη αλλά δεν είναι και ακατόρθωτο να αγοράσει η Ελλάδα τα συγκεκριμένα συστήματα ή να τα προσαρμόσει σε ήδη υπάρχουσες λύσης.