Οι ΗΠΑ χορήγησαν 1 εκατομμύριο δολάρια για τις ΕΔ της Αλβανίας



Μόνο στα δύο τελευταία χρόνια η Ευρωπαϊκή Διοίκηση των Ηνωμένων Πολιτειών επένδυσε περίπου 1 εκατομμύριο δολάρια στην ανακαίνιση δύο σηράγγων αποθήκευσης πυρομαχικών, καθώς και εξοπλισμό και εκπαίδευση για τις Αλβανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο Αναπληρωτής Αρχηγός Αποστολής,  Ντέμιαν Σμιθ, και ο Αρχηγός του Γραφείου Αμυντικής Συνεργασίας LTC, Έρολ Μούνιρ, παρευρέθηκαν σε τελετή δωρεάς στο Τάγμα Μηχανικών των Ενόπλων Δυνάμεων της Αλβανίας.

«Σήμερα είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα της ισχυρής και διευρυνόμενης αμυντικής σχέσης μεταξύ των χωρών μας», είπε ο Σμιθ.

Ο Σμιθ επαίνεσε την αμυντική συνεργασία.

«Ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια της σχέσης μας ήταν η εξαιρετική συνεργασία στον τομέα της άμυνας.

 »Ποιος θα φανταζόταν πριν από τριάντα χρόνια ότι σήμερα θα ήμασταν σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ και οι στρατοί μας θα έκαναν τόσα πολλά μαζί, εδώ και σε όλο τον κόσμο», είπε ο Αναπληρωτής Αρχηγός της Αποστολής, Σμιθ, στη διάρκεια της τελετής.

Ο Αρχηγός Άμυνας της Αλβανίας, Υποστράτηγος Μπαιράμ Μπεγκάι, ευχαρίστησε τις Ηνωμένες Πολιτείες για τη βοήθειά τους στον αλβανικό στρατό και αποκάλυψε την πλάκα που μνημονεύει το εξαιρετικό έργο και τη συνεργασία, σημειώνει το αλβανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ATA.