Κούρδισες σκορπούν τον τρόμο στους Τούρκους με νεκρούς και τραυματίες (Βίντεο)-10 χιλιάδες Πεσμεργκά ετοιμάζουν όλεθρο στους Τούρκους στο ΙράκΥποχώρηση τουρκικών δυνάμεων από Β.Συρία-Μεγάλη η λίστα των τουρκικών αδημοσίευτων απωλειών

Μονάδες των Σύρων Κούρδων επανδρωμένες αποκλειστικά με γυναίκες ελεύθερους σκοπευτές σπέρνουν τον τρόμο στους Τούρκους στρατιώτες, ανεβάζοντας συνεχώς τον αριθμό των τουρκικών απωλειών.

Το κουρδικό κανάλι Gerîla TV μετέδωσε πλάνα από τη δράση που πραγματοποίησαν οι Σύροι Κούρδοι αντάρτες του YPG στη Μετίνα στις 23 Οκτωβρίου 2021, κατά την οποία σκοτώθηκαν 2 Τούρκοι στρατιώτες.

Σύμφωνα με το κέντρο τύπου των Κούρδων, στην περιοχή Metîna στις 23 Οκτωβρίου  2021 στις 2 μ.μ., μια ομάδα Τούρκων εισβολέων γύρω από το Girê Koordîne δέχθηκε απροειδοποίητα πυρά από Κούρδισες ελεύθερους  σκοπευτές. Ως αποτέλεσμα αυτής της ενέργειας, σκοτώθηκαν 2 Τούρκοι στρατιώτες. Μετά τη δράση, οι Τούρκοι  απομάκρυναν τα θύματά τους από την περιοχή με ελικόπτερα».

Την ίδια περίοδο τουρκικά στρατεύματα υποχώρησαν από δύο περιοχές στο Avashin. Οι Σύροι Κούρδοι ανακοίνωσαν την  υποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από δύο τοποθεσίες στην περιοχή Avashin.

Το Γραφείο Τύπου των κουρδικών δυνάμεων εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις εξελίξεις στο (Νότιο Κουρδιστάν), Βόρειο Ιράκ, όπου ο τουρκικός στρατός πραγματοποιεί επιχείρηση εισβολής από τα τέλη Απριλίου.

Η ανακοίνωσε που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή ανέφερε ότι: «η επιχείρηση εισβολής που ξεκίνησε το τουρκικό κράτος στις περιοχές Werxelê και Tabûra Ereba στην περιοχή Avashin αντιμετωπίστηκε από τις κουρδικές δυνάμεις.

Ανίκανοι να κρατηθούν οι Τούρκοι, αφού δέχονται θανατηφόρα χτυπήματα, αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν από τις περιοχές Werxelê και Tabûra Ereba».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο τουρκικός στρατός συνέχισε τις αεροπορικές επιδρομές στο Β.Ιράκ χτυπώντας το χωριό Nişarê, και το χωριό Şiyê με μαχητικά αεροσκάφη στις 09:30 της 16ης Νοεμβρίου.

Επίσης είχαμε δραστηριότητα τουρκικών ελικοπτέρων στην περιοχή Zap μεταξύ 19:00 και 21:15 στις 16 Νοεμβρίου.
 
Ξεσηκώνονται οι Κούρδοι Πεσμεργκά στο Κιρκούκ κατά των τουρκικών σχεδίων
Εκατοντάδες Κούρδοι Πεσμεργκά στο Ιράκ ετοιμάζονται να εκδικηθούν την εκδίωξη τους από το Κιρκούκ, το 2017.Το Ιρακινό Τουρκμενικό Μέτωπο δήλωσε ότι 10 χιλιάδες Κούρδοι μαχητές που έλαβαν ένοπλη εκπαίδευση είναι έτοιμοι να εξαπολύσουν όλεθρο στους Τούρκους, ενώ πηγές βλέπουν πίσω από όλα αυτά την δράση των ΗΠΑ και πιθανόν σχέδιο δημιουργίας κουρδικού κράτους.

Το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Τουρκμενικού Μετώπου του Ιράκ, Hicran Kazancı, δήλωσε ότι 10 χιλιάδες Κούρδοι μαχητές, στους οποίους δόθηκε ένοπλη εκπαίδευση από τους Peshmerga, είναι έτοιμοι για πολεμικές επιχειρήσεις.
 
Ο Kazancı είπε, "Οι Τουρκμένιοι θα είναι ανυπεράσπιστοι σε μια τέτοια κατάσταση, η μόνη μας ελπίδα είναι η Τουρκία... Εκτός από τα κελιά που ανήκουν στους μαχητές, υπάρχουν επίσης πολλές μυστικές αποθήκες όπλων και οπλοστάσια».

Η Μοσούλη και το Κιρκούκ,  έχουν τεράστια σημασία όσον αφορά τους υπόγειους πόρους τους. Το κύριο σχέδιο των κουρδικών δυνάμεων αλλά και των ΗΠΑ είναι η σύνδεση του Κιρκούκ με το Ερμπίλ και ο έλεγχος του πετρελαίου της περιοχής, με απώτερο στόχο έναν αγωγό που θα βγαίνει στην Α.Μεσόγειο αποκλείοντας εντελώς την Τουρκία.

Mπορεί ο Ρ. Τ. Ερντογάν να θέλει να παρουσιάσει την εικόνα της ανίκητης Τουρκίας, όμως η πραγματικότητα είναι κάπως διαφορετική. Οι Κούρδοι αναμένουν με τα όπλα στο χέρι και με όνειρο ένα κράτος, το οποίο όπως και να το κάνουμε τους το χρωστά όλος ο πολιτσμένος κόσμος, ακόμα και εις βάρος τουρκικών εδαφών.