Η Ρωσία ενδέχεται να αποκτήσει δύο νέα πυρηνικά υποβρύχια το 2022



Ένας μεγάλος Ρώσος ναυπηγός σχεδιάζει να παραδώσει δύο πυρηνικά υποβρύχια στο Ρωσικό Ναυτικό το επόμενο έτος. 

Πηγή κοντά στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας λέει ότι και τα δύο υποβρύχια θα τεθούν σε υπηρεσία με τον Στόλο του Ειρηνικού. "Τα τρέχοντα σχέδια για το 2022 προβλέπουν τη μεταφορά ενός στρατηγικού [υποβρυχίου] – του υποβρυχίου μεταφοράς πυραύλων Generalissimus Suvorov [κλάσης Borei-A] και μιας επίθεσης [υποβρυχίου], του υποβρυχίου πολλαπλών χρήσεων του Κρασνογιάρσκ [κλάσης Yasen-M]", ανέφερε η πηγή.

Το σύγχρονο ρωσικό υποβρύχιο πυρηνικών βαλλιστικών πυραύλων Borei, ή SSBN, σχεδιάστηκε ως αντικατάσταση των στρατηγικών υποβρυχίων γραμμών Δέλτα και Τυφώνα. Σύμφωνα με το TASS, υποβρύχια κλάσης Borei και Borei-A έχουν αναπτυχθεί από το Κεντρικό Γραφείο Σχεδιασμού Θαλάσσιων Μηχανικών rubin. 

Μεταφέρουν 16 διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους Bulava και είναι εξοπλισμένοι με σωλήνες τορπίλης 533mm. Το Yasen-M είναι μια νέα σειρά πυραυλικών υποβρυχίων κρουζ με πυρηνική ενέργεια, σχεδιασμένη για τη σταδιακή κατάργηση των παλαιών σοβιετικών επιθετικών υποβρυχίων της Ρωσίας. 

Τα υποβρύχια μπορούν να αναπτυχθούν σε αντι-υποβρύχιο πόλεμο, αντι-επιφανειακό πόλεμο, επιχειρήσεις επιτήρησης και ειδικές αποστολές.

ΠΗΓΗ: defence-blog.com