Μυστήριο με την αγορά 50 Su-25 από την Τουρκία



Η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία ενδέχεται να είναι οπλισμένη με 50 αεροσκάφη επίθεσης Su-25, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες και το πρακτορείο ειδήσεων Avia.pro, δεν γίνεται λόγος για συμφωνία με τη Ρωσία - η Άγκυρα σκοπεύει να αγοράσει επιθετικά αεροσκάφη από τη Γεωργία.

 Επιπλέον, αυτό μπορεί να υποδηλώνει τις σοβαρές προθέσεις της Τουρκίας να εμπλακεί σε μια μεγάλης κλίμακας ένοπλη σύγκρουση με μία από τις γειτονικές χώρες - σύμφωνα με ορισμένες υποθέσεις, μιλάμε για την Ελλάδα, τη Συρία, την Αρμενία ή το Ιράν.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει προκύψει η ανάγκη χρήσης επιθετικών αεροσκαφών στην Τουρκική Πολεμική Αεροπορία, ειδικά από τη στιγμή που η Τουρκία αντικαθιστά αρκετά αποτελεσματικά βομβαρδιστικά και επιθετικά αεροσκάφη με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα. " αγορά μεγάλου αριθμού επιθετικών αεροσκαφών μπορεί να υποδηλώνει το γεγονός ότι η Τουρκία προετοιμάζεται για μεγάλης κλίμακας συγκρούσεις με ένα άγνωστο μέρος, και είναι πολύ απίθανο να μιλάμε για τους Κούρδους.

Άγκυρα και Τιφλίδα δεν σχολιάζουν επίσημα την αγορά επιθετικού αεροσκάφους Su-25 από τη Γεωργία. Οι ειδικοί δεν αποκλείουν ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών ξεκίνησαν με φόντο το γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αρνήθηκαν να πουλήσουν τα μαχητικά F-35 και F-16 στην Τουρκία, και δεδομένης της αντιπαράθεσης με τη Ρωσία, η πιθανότητα πώλησης μαχητικών Su-35 και Su-57 στην Άγκυρα είναι επίσης πολύ μικρή. ...

ΠΗΓΗ: avia-pro.net/