Ρώσοι στρατιωτικοί δωροδοκούν για μετάθεση στη Συρία!



Δικαστήριο καταδίκασε περισσότερους από 30 Ρώσους στρατιωτικούς σε πρόστιμα για τις προσπάθειές τους να δωροδοκήσουν έναν αξιωματούχο για να μπορέσει να τους πάει να υπηρετήσουν στη Συρία, αναφέρει η εφημερίδα The Kommersant επικαλούμενη ανώνυμη πηγή.

Οι στρατιώτες και οι λοχίες πλήρωσαν 20.000 ρούβλια (280 $) για το ταξίδι, ενώ οι αξιωματικοί και οι αξιωματικοί του εντάλματος - 30-40 χιλιάδες ρούβλια (420-560 $). Οι στρατιώτες έστειλαν τα χρήματα στον δικηγόρο Ιβάν Ζάρκοφ, ο οποίος εργαζόταν ως νομικός σύμβουλος σε τοπικές στρατιωτικές μονάδες. Ο Ζάρκοφ διαβεβαίωσε τους στρατιώτες ότι θα μπορούσε να κανονίσει την μετάθεση τους στη Συρία με τη βοήθεια των γνωστών του στο τμήμα προσωπικού της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας. Οι στρατιωτικοί που συμφώνησαν να μπουν σε μια τέτοια περιπέτεια, συμφώνησαν να πληρώσουν τον δικηγόρο για τις υπηρεσίες του.

Για τη θητεία τους στη Συρία, οι στρατιωτικοί θα λάμβαναν το καθεστώς του βετεράνου των εχθροπραξιών που περιλαμβάνει επίσης μηνιαίο επίδομα εφ' όρου ζωής, επιπλέον άδεια και αυξημένο μισθό.

Ωστόσο, κανένας από τους στρατιωτικούς δεν πήγε στη Συρία - αντ' αυτού δικάστηκαν. Ο Ζάρκοφ, ο οποίος είχε προηγουμένως καταδικαστεί για παρόμοια εγκλήματα, κρίθηκε ένοχος για απάτη και καταδικάστηκε σε περιορισμό στη στρατιωτική θητεία για ένα έτος και έξι μήνες, ενώ οι στρατιώτες καταδικάστηκαν σε πρόστιμα που κυμαίνονταν από 30 έως 90 χιλιάδες ρούβλια για δωροδοκία.

ΠΗΓΗ: pravda.ru