Πώς με σέρβικες ρουκέτες γίνονται απόρθητα τα ελληνικά νησιάΠώς με σέρβικες ρουκέτες γίνονται απόρθητα τα ελληνικά νησιά, την ώρα που η Τουρκία φωνάζει για τον αφοπλισμό τους.

Ότι «απειλείται δεν αποστρατικοποιείται» είναι η επίσημη ελληνική θέση για τα νησιά του Αιγαίου, για τα οποία η Τουρκία απαιτεί τον αφοπλισμό τους.

Το ελληνικό δόγμα, όχι μόνο παραμένει σε ισχύ, αλλά όπως φαίνεται ενισχύεται με διπλασιασμό του βεληνεκούς πυρός.

Στα Πετρωτά Έβρου έγινε παρουσίαση των δυνατοτήτων των RM-70 Vampire που προτείνονται για την εκσυγχρονισμό των ελληνικών πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων RM-70.

Ουσιαστικά έγινε επίδειξη του τσεχικού εκσυγχρονισμένου RM 70.

Πρόκειται για πολλαπλούς εκτοξευτές με καλύτερα οχήματα μεταφοράς και πιο εύστοχους μηχανισμούς τάξης – βολής.

Την διαφορά στους συγκεκριμένους πολλαπλούς εκτοξευτές κάνουν οι καινούργιες ρουκέτες από την Σερβία.

Το βεληνεκές των νέων σέρβικων ρουκετών έχει ενισχυθεί από τα 20 χλμ στα 40 (σ.σ. μας τις είχαν προτείνει και οι Κινέζοι αυτό αλλά δεν προχώρησε τότε και πήραμε πριν από λίγο καιρό από τους Σέρβους).

Να σημειωθεί πως τα συγκεκριμένα όπλα είχαν σχεδιαστεί να χρησιμοποιηθούν από την Αθήνα κατά μεγάλων σχηματισμών όπως τανκς και αυτοκινητοπομπές.

Τώρα, ο σχεδιασμός για τις νέες βελτιωμένες ρουκέτες αφορά πιο πολύ σε αντί αποβατικές ενέργειες.

Δεν θα ήταν υπερβολή να αναφέρουμε πως η συγκεκριμένη βελτίωση προσδίδει στην Ελλάδα εντυπωσιακή ισχύ πυρός, η οποία θα κάνει δύσκολη την όποια τουρκική αποβατική ενέργεια σε ελληνικό έδαφος.


ΠΗΓΗ