Κρίση μεταξύ Τουρκίας και Βουλγαρίας- νότες διαμαρτυρίας εκατέρωθεν



Η παρέμβαση της Τουρκίας στις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στη Βουλγαρία στις 14 Νοεμβρίου 2021, ώθησε τη βουλγαρική κυβέρνηση να καλέσει την πρέσβειρα της Τουρκίας Αϊλίν Σεκίζκοκ και να της παραδώσει νότα διαμαρτυρίας, όπως σημειώνει η τουρκική sozcu.

Στη συνέχεια, ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών και διευθυντής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, πρέσβης Φαρούκ Καϊμακτσί, κάλεσε με τη σειρά του, χθες το βράδυ, στο Υπουργείο Εξωτερικών τον πρέσβη της Βουλγαρίας στην Άγκυρα, Ανγκέλ Τσολακόφ.

«Παράξενες» οι κατηγορίες προς την Τουρκία

Ο Τούρκος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αναφερόμενος στην κλήση της πρέσβειρας στη Σόφια και της παράδοσης σε αυτήν νότα διαμαρτυρίας, δήλωσε ότι «τέτοιες αβάσιμες κατηγορίες που παρουσιάζονται από τις βουλγαρικές αρχές, είναι παράξενες και απαράδεκτες οι αντιδράσεις της Βουλγαρίας που είναι μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως προς την άσκηση του πιο στοιχειώδους δικαιώματος των Βούλγαρων πολιτών ψηφοφόρων στην Τουρκία».

Χαρακτήρισε, μάλιστα, ως ανάρμοστες τις χθεσινές διαδηλώσειςκαι συμπεριφορές μπροστά από την τουρκική πρεσβεία στη Σόφια.