Στον Πειραιά ο αιγυπτιακός στόλος – Κίνηση με μεγάλο συμβολισμό!Στα Ελληνοτουρκικά θέματα, οι σχέσεις της Ελλάδας με την Αίγυπτο γίνονται όλο και καλύτερες. Με την άφιξη του στόλου της Αιγύπτου στο λιμάνι του Πειραιά. Ενώ θα έρθει και ο αρχηγός τους ΓΕΕΘΑ στην Αθήνα.

Ελληνοτουρκικά: Στον Πειραιά βρίσκεται ο αιγυπτιακός στόλος σε μία κίνηση που γίνεται και έχει μεγάλο συμβολισμό.

Αυτή η παρουσία της Αιγύπτου με τον στόλο της, όπως αναφέρουν το enikos.gr και ο Χρήστος Μαζανίτης, έχει σχέση με την διακλαδική άσκηση «Μέδουσα» που διεξάγεται στην Κρήτη και στο Μυρτώο πέλαγος και άρχισε στις 14 Νοεμβρίου ενώ θα ολοκληρωθεί στις 23 του μήνα.

Η οποία διεξάγεται για εντέκατη φορά και ενώνουν τις δυνάμεις τους η Ελλάδα, η Κύπρος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Αίγυπτος.

Πέρσι ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αλ Σίσι στην επίσκεψη στην χώρα μας είχε εκφράσει την ικανοποίηση του για την συνεργασία των δύο χωρών. Ενώ είχε μιλήσει για μεγαλύτερη στρατιωτική συνεργασία. Ένα χρόνο μετά, αυτή έχει επιτευχθεί με τις επισκέψεις των αρχηγών των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών στην κάθε χώρα.

Όπως επίσης και τις από κοινού στρατιωτικές ασκήσεις. Γι’ αυτό η φετινή άσκηση «Μέδουσα» λαμβάνει έναν ξεχωριστό χαρακτήρα.

Γιατί επιπλέον ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, θα υποδεχθεί με κάθε επισημότητα τον αντίστοιχο νέο αρχηγό της Αιγύπτου στην Αθήνα.

Γι’ αυτό θα συνεχίζουν να επισκέπτονται τα πλοία του αιγυπτιακού στόλου του λιμάνι του Πειραιά. Μεταξύ άλλων το Ελικοπτεροφόρο τύπου ΜISTRAL, ENS GAMAL ABDEL NASSER και η νέα αιγυπτιακή Φρεγάτα τύπου BERGAMINI, στην οποία μάλιστα επιβαίνουν 80 Αιγύπτιοι Ναυτικοί Δόκιμοι.

Η φρεγάτα μάλιστα θα κάνει το πρώτο της ταξίδι εκτός της χώρας, οπότε είναι ακόμη ένα σημάδι των ιδιαίτερα καλών σχέσεων των δύο χωρών, το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Νωρίτερα ο Έλληνας αρχηγός ΓΕΕΘΑ είχε προσκληθεί και παραβρέθηκε στα εγκαίνια της νέας αιγυπτιακής βάσης, στις βορειοδυτικές ακτές της χώρας.