Οι Βρετανοί φοβούνται ότι οι Ρώσοι θα βρουν πρώτοι το μαχητικό F-35 που έπεσε κοντά στην Κρήτη



Η Βρετανία απευθύνθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες να την βοηθήσουν στις προσπάθειές των ερευνητών τους να εντοπίσουν και να ανακτήσουν από τη Μεσόγειο το stealth μαχητικό αεροσκάφος stealth F-35B που έπεσε στη θάλασσα μετά την απογείωσή του από αεροπλανοφόρο, ο πιλότος του οποίου εκτινάχθηκε και επέστρεψε με ασφάλεια στο αεροπλανοφόρο 'Βασίλισσα Ελισάβετ', σημειώνει ισραηλινό δημοσίευμα.

Ο μεγάλος φόβος είναι ότι οι Ρώσοι θα είναι οι πρώτοι που θα φτάσουν στο σημείο βύθισης του προηγμένου αεροπλάνου και η Βρετανία είναι αποφασισμένη να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποτρέψει τους Ρώσους, ή οποιονδήποτε άλλο παράγοντα, να φτάσουν στο αεροπλάνο ή τα συστήματά του. Το αεροπλανοφόρο και ένα άλλο πλοίο του Βασιλικού Ναυτικού περιπολούν μέρα και νύχτα γύρω από την περιοχή του ατυχήματος για να αποτρέψουν την πρόσβαση από ανεπιθύμητους

Οι Times του Λονδίνου ανέφεραν ότι οι Αμερικανοί έχουν κατάλληλο εξοπλισμό στην Ισπανία. Δεν είναι ακόμη σαφές πού ακριβώς βυθίστηκε το αεροπλάνο, αλλά είναι γνωστό ότι συνετρίβη αμέσως μετά την απογείωση από το αεροπλανοφόρο.

 Η κατάλληλη αμερικανική συσκευή είναι το TPL-25, το οποίο αρχικά σχεδιάστηκε για να εντοπίσει την ακριβή θέση του βυθισμένου αεροπλάνου στον βυθό της θάλασσας, όχι μακριά από την Κρήτη.

Αυτό γίνεται με τη λήψη ενός σήματος μετάδοσης από έναν πομπό έκτακτης ανάγκης στο αεροπλάνο. Η αμερικανική συσκευή κατευθύνεται ήδη προς την υποτιθέμενη τοποθεσία του ατυχήματος. 

Η συσκευή, που ζυγίζει 30 κιλά, μπορεί να ανιχνεύσει αεροσκάφη μέχρι βάθους 20.000 ποδιών, ρυμουλκείται από πλοίο με αργή ταχύτητα πέντε κόμβων και συλλαμβάνει ακουστικές εκπομπές από τα βάθη της θάλασσας.

Το WAR ZONE γράφει ότι στο δεύτερο στάδιο το αεροσκάφος μπορεί να ανυψωθεί στη θάλασσα με συνδυασμό τηλεχειριζόμενων υποβρύχιων οχημάτων και ειδικών σακουλών που προσκολλώνται στην άτρακτο, φουσκώνουν, χρησιμεύουν ως πλωτήρες και ανεβάζουν το αεροσκάφος στη θάλασσα. Το αεροσκάφος θα μεταφερθεί με ρυμουλκό σε βρετανική βάση στην κοντινή Κύπρο ή σε βάση της βρετανικής αεροπορίας.

Israel Defense