«ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΩΝ ΕΔ»



Κατατέθηκαν στη Βουλή από τους βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, κ. Χρήστο Γκόκα, κ. Γιώργο Αρβανιτίδη, κ. Χαράλαμπο Καστανίδη, κ. Μπουρχάν Μπαράν και τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, κατόπιν πρότασης του Τομέα Άμυνας, προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Ν. Παναγιωτόπουλο, αναφορές ως εξής:

1. με θέμα “Καθυστερήσεις κατά την καταβολή ιατροφαρμακευτικών δαπανών” με αφορμή τις επιστολές των Ενώσεων Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου (Ε.Σ.ΠΕ.ΗΠ.) και Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ.) με θέμα “Δαπάνες Ιατροφαρμακευτικών Πράξεων” μέσω της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) και 

2. με θέμα “Ρύθμιση οφειλών προς τους Φαρμακοποιούς της Θεσσαλονίκης” με αφορμή την επιστολή του Διανεμητικού Λογαριασμού Φαρμακοποιών (ΔΙ.ΛΟ.Φ.) Θεσσαλονίκης με θέμα “Αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων” μέσω της ΠΟΕΣ.

Σκοπός των υπόψη αναφορών είναι η υπενθύμιση στον Υπουργό των υποχρεώσεών του απέναντι στα στελέχη των ΕΔ όσον αφορά στη μέριμνα της πολιτείας και του Υπουργείου ιδιαίτερα για την ιατροφαρμακευτική υποστήριξή τους και των μελών των οικογένειών τους, προκειμένου να επιλύσει τα αναφυόμενα προβλήματα το ταχύτερο δυνατόν ώστε να αποκατασταθεί η εργασιακή ειρήνη και η οικογενειακή γαλήνη των στελεχών των ΕΔ. 

Η υγεία των στελεχών των ΕΔ αποτελεί ύψιστο αγαθό και μάλιστα του προσωπικού που υπηρετεί στις ακριτικές περιοχές της χώρας μας, που είναι τόσο ταλαιπωρημένο με τις συχνές μεταθέσεις, παραμένοντας στις επάλξεις, αλλά και η κάθε μορφής στήριξη της υγείας τους και της εργασιακής ειρήνης και ασφάλειάς τους από την πολιτεία αποτελεί καταλυτικό παράγοντα διατήρησης και ενίσχυσης του αξιόμαχου των ΕΔ.

Είναι βασική απαίτηση στήριξης όλων των πολιτών από την πολιτεία, μεταξύ αυτών των στελεχών των ΕΔ, τώρα μάλιστα που η εμπλοκή των τελευταίων και η προσφορά των οποίων στην άμυνα και την εθνική ισχύ της χώρας είναι απαραίτητη όσο ποτέ, λαμβάνοντας υπόψη τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή μας και την επιθετικότητα της εξ ανατολών γείτονος χώρας.

Στο παραπάνω πλαίσιο, κρίνεται καταλυτική η μέριμνα της πολιτείας για την αποκατάσταση των υπόψη προβλημάτων των στρατιωτικών, τόσο για την καταβολή των καθυστερημένων ιατροφαρμακευτικών δαπανών τους, που καθυστερεί περίπου 6 μήνες, όσο και την κάλυψη το ταχύτερο δυνατόν από μέρους της πολιτείας των οφειλών απέναντι στους Φαρμακοποιούς της Θεσσαλονίκης, ώστε να αρθεί η αναστολή στη χορήγηση των φαρμάκων προς τους στρατιωτικούς της εν λόγω περιοχής.

Για τον Τομέα Άμυνας
Αντιπτέραρχος (Ι) εα Θωμάς Χατζηαθανασίου
Γραμματέας Τομέα Άμυνας Κινήματος Αλλαγής