Πιο κοντά οι γαλλικές κορβέτες Gowind για το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό-Μεγάλη μάχη Ολλανδών και Γάλλων



Τρεις κορβέτες Gowind +1 σε διαπραγμάτευση μεταξύ Ελλάδας και Ναval Group-Τα σενάρια φούντωσαν από την επίσκεψη του Γάλλου ΥΠΕΞ στην Αθήνα--Οι Γάλλοι αναφέρουν ότι οι ελληνικές Κορβέτες θα είναι τρομερές ναυτικές πλατφόρμες μάχης, οι οποίες υπερισχύουν κατά πολύ των Τουρκικών Κορβετών

Καθώς συνεχίζονται οι αποκλειστικές διαπραγματεύσεις μεταξύ της Naval Group και της ελληνικής κυβέρνησης για την παραγγελία τριών Φρεγατών (FDI), συν μια προαιρετική τέταρτη, μια άλλη μάχη εκτυλίσσεται η οποία αφορά την ολλανδική πρόταση, αναφέρει γαλλικό ΜΜΕ.

Στο μεταξύ τα σενάρια φούντωσαν από την επίσκεψη του Γάλλου ΥΠΕΞ στην Αθήνα 

Μη επιβεβαιωμένες ελληνικές πληροφορίες, μιλούν για προβάδισμα των Γάλλων, έναντι τόσο των Ολλανδών όσο και των Ιταλών, που θέλουν να συμμετάσχουν και αυτοί στον ελληνικό διαγωνισμό.

Αυτή την συγκεκριμένη χρονική περίοδο η ελληνική και η γαλλική πλευρά διεξάγουν πυρετώδεις διαπραγματεύσεις με στόχο την αγορά τουλάχιστον Τριών Κορβετών Gowind , πιθανόν 3100 τόνων, με τι οποίες το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, θα καλύψει τις ανάγκες του για τα επόμενα 30 χρόνια τουλάχιστον, μαζί με τις μελλοντικές αναβαθμίσεις.

Όποιος πάρει την δουλειά με τις Κορβέτες, θα έχει την δυνατότητα να υποστηρίζει το ελληνικό πολεμικό ναυτικό, για τα επόμενα χρόνια, κάτι που αφορά βέβαια και τις γαλλικές φρεγάτες FDI.

Οι Γάλλοι όπως είναι φυσικό μετά την απόφαση της χώρας μας για τις Belhara, θέλουν να κερδίσουν και την αγορά των Κορβετών, αναλαμβάνοντας εργολαβικά τις ελληνικές ναυτικές δυνάμεις.

ο χρήμα είναι πολύ, ενώ εξασφαλίζονται και μελλοντικές εργασίες, για αυτό κυρίως Γάλλοι και Ολλανδοί κονταροχτυπιούνται, με τους πρώτους να έχουν έως τώρα το προβάδισμα, χωρίς να αποκλείονται οι εκπλήξεις.

Πάντως οι γαλλικές Κορβέτες στην έκδοση 3100 τόνων, αποτελούν  σίγουρα πολύ καλή επιλογή εφόσον όλα πάνε καλά για την γαλλική πλευρά, και θα δώσουν τρομερές δυνατότητες στην ελληνική πλευρά σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.

Οι Γάλλοι αναφέρουν ότι οι ελληνικές Κορβέτες θα είναι τρομερές ναυτικές πλατφόρμες μάχης, οι οποίες υπερισχύουν κατά πολύ των Τουρκικών Κορβετών κλάσεως ADA, ενώ είναι ισάξιες των τουρκικών Φρεγατών “Κωνσταντινούπολη”, με την πρώτη Φρεγάτα των γειτόνων να είναι στην τελική φάση.

Είναι δηλαδή σαν να προμηθευόμαστε 3-4 επιπλέον Φρεγάτες σε σχέση με την δύναμη του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, και αυτό λέει πολλά για την τρομερά ισχυρή στρατηγική δύναμη του ελληνικού πολεμικού ναυτικού πλέον.

Η κορβέτα Gowind 2500 είναι μια σύγχρονη Κορβέτα, η οποία χρησιμοποιείται ήδη από την Αίγυπτο, τη Μαλαισία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Ρουμανία.
 
Είναι μια κορβέτα 3100 τόνων είναι φτιαγμένη για ανθυποβρυχιακό πόλεμο και πόλεμο επιφανείας αποστολές ενώ διαθέτει συστήματα κατά εναέριων απειλών.

Είναι εξοπλισμένη με το ραντάρ 3D SMART-S mk2 της Thales, καθώς και τα σόναρ Kingklip Mk.2, CAPTAS VDS, επίσης από την ίδια εταιρεία. Είναι οπλισμένη επίσης με 16 πυραύλους VL-MICA NG, και οκτώ πυραύλους επιφανείας-επιφανείας SSM Exocets, ενώ διαθέτει δύο δίδυμους εκτοξευτές για τορπίλες MU90, και ένα πυροβόλο 76 χλ.

Περιλαμβάνεται η υποστήριξη μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων UAV, μη επανδρωμένων υποβρυχίων UUV, ενώ διαθέτουν ελικοδρόμιο για ελικόπτερο.

Οι ανακαλύψεις φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο και ο υπό σχεδιασμό αγωγός EastMed διαδραματίζουν βασικό ρόλο στην προσπάθεια της Ελλάδος να εξοπλιστεί με σύγχρονα όπλα, αφού οι Τούρκοι ετοιμάζονται να προκαλέσουν την χώρα μας με πιθανές εξορύξεις εντός της ελληνικής ΑΟΖ, συνοδεία τουρκικών πολεμικών πλοίων.      

ΠΗΓΗ