Κρεμλίνο: Ο Πούτιν ενεργοποιεί τους φονικούς ρώσικους εκτοξευτές πυραύλων Grad-KΟ Πούτιν ενεργοποιεί τους φονικούς εκτοξευτές πυραύλων Grad-K στο Ντονμπάς – Στα χέρια της πολιτοφυλακής

Την ώρα που οι Ουκρανοί προχωρούν στην κατασκευή ναυτικής βάσης στη Μαύρη Θάλασσα, ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη έκαναν άσκηση κατά πλοίων ενώ αποκαλύφθηκαν τα όπλα των πολιτοφυλακών στην περιοχή που υποστηρίζουν την Ρωσία.

Όπως έγινε γνωστό, ένα όπλο τελευταίας τεχνολογίας βρίσκεται στα χέρια της πολιτοφυλακής.

Πρόκειται για το Grad-K που διαθέτει 40 εκτοξευτές για πυραύλους 122 χλστ, με μέγιστο βεληνεκές 40 χλμ. Επίσης μπορεί να εκτοξεύει και πυραύλους διασποράς.

Για την ιστορία το Grad σημαίνει «χαλάζι».

To Grad-K είχε κάνει την εμφάνισή του και το 2015 στο Ντονμπάς.

Την ίδια ώρα, σε έκθεση που ετοίμασε η ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών υποστηρίζεται ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να εισέλθει στην Ουκρανία με 100 χιλιάδες στρατιώτες τον Ιανουάριο, βήμα που θα μπορούσε να φέρει τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες ισχυρίζονται ότι οι εν λόγω πληροφορίες κοινοποιήθηκαν επίσης στις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών και ότι οι Αμερικανοί «υποστηρίζουν αυτή τη θέση».

Μια άλλη αξιοσημείωτη πληροφορία στην έκθεση των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών είναι ότι ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρδος, Βλαντιμίρ Πούτιν, παρακολουθεί σχολαστικά τις προετοιμασίες.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή είναι το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Nordic Monitor, σύμφωνα με το οποίο, Τούρκοι εκπαιδεύουν Ουκρανούς στο Ντονμπάς, συμμετέχοντας ενεργά στις εχθροπραξίες.

Αρχικά, η συμφωνία με τους Τούρκους ήταν να εκπαιδεύσουν τις ειδικές δυνάμεις των Ουκρανών, όμως «επεκτάθηκε αργότερα και σε άλλους κλάδους του στρατού», αναφέρει το Voenniy Obozrevatel Telegram, επικαλούμενο στοιχεία από το Nordic Monitor.

Νεότερη Παλαιότερη