Αναβάθμιση των ραντάρ Ground Master 400

 

Με 5 φορές περισσότερη επεξεργαστική ισχύ, αύξηση στην εμβέλεια οργάνων άνω του 10% (515 km) και προηγμένες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης, η Thales λανσάρει το τελευταίο μέλος της οικογένειας Ground Master – το Ground Master 400 Alpha (GM400α).

Μια αλλαγή παιχνιδιών για επιτήρηση αέρα – το GM400 Alpha, ένα τρισδιάστατο ραντάρ μεγάλης εμβέλειας, παρέχει τον υψηλότερο ρυθμό ενημέρωσης στην αγορά για αποστολές πλήρους επιτήρησης.
Χάρη στην υψηλή κινητικότητα, την υψηλή διαθεσιμότητα, την εύκολη αναβάθμιση και την απρόσκοπτη ενσωμάτωσή του, το GM400 Alpha προσφέρει στις ένοπλες δυνάμεις ένα πολύτιμο εργαλείο για να αποκτήσουν τακτικό πλεονέκτημα, εντοπίζοντας έγκαιρα όλους τους τύπους απειλών παρέχοντας πολύτιμα λεπτά για τη λήψη αποφάσεων και τη δράση.

Η Thales λανσάρει το πιο πρόσφατο μέλος της οικογένειας ραντάρ Ground Master, το GM400 Alpha. Ένα άνευ προηγουμένου τρισδιάστατο ραντάρ εναέριας επιτήρησης μεγάλης εμβέλειας, με 5 φορές μεγαλύτερη ισχύ επεξεργασίας, εκτεταμένη εμβέλεια 10% (έως 515 km), επερχόμενους προηγμένους αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης και βελτιωμένες δυνατότητες κυβερνοασφάλειας, προσφέρει το πιο αξιόπιστο ραντάρ στην αγορά για εναέρια επιτήρηση μεγάλης εμβέλειας. Δεδομένης της πληθώρας των απειλών σε συνεχή εξέλιξη, η δημιουργία μιας αξιόπιστης, ακριβούς, ενημερωμένης Αναγνωρισμένης Εικόνας Αέρα (RAP) γίνεται πρόκληση. Για να διατηρήσουν την κυριαρχία του εναέριου χώρου, οι Δυνάμεις πρέπει να βασίζονται σε μέσα που παρέχουν ανώτερη επίγνωση της κατάστασης ανά πάσα στιγμή.

Αξιοποιώντας την πολυετή επιτυχημένη εμπειρία στο πεδίο του GM400, την τεχνολογία GaN και τις δυνατότητες επιτήρησης, το GM400 Alpha της Thales επιτρέπει στους χειριστές να εντοπίζουν όλες τις απειλές σε μικρή και μεγάλη απόσταση ανά πάσα στιγμή και σε όλα τα επίπεδα. Διαθέτοντας τεχνολογία ψηφιακής στοιβαγμένης δέσμης, το GM400 Alpha ανιχνεύει στόχους από γρήγορα αεριωθούμενα και βλήματα, έως αιωρούμενα ελικόπτερα και UAV.

Ένα μοναδικό χαρακτηριστικό του GM400 Alpha είναι η ανίχνευση και η παρακολούθηση απειλών, όπως τακτικά UAV που πετούν κοντά στο έδαφος, κρύβονται στην ακαταστασία κοντά στο ραντάρ, ενώ ταυτόχρονα εντοπίζει και παρακολουθεί στόχους μεγαλύτερου ύψους, όπως μαχητικά βομβαρδιστικά σε βεληνεκές έως 515 χλμ. Εφαρμόζοντας την πιο πρόσφατη τεχνολογία επεξεργασίας, 5 φορές πιο ισχυρή, καθώς και προηγμένους αλγόριθμους ανίχνευσης, το ραντάρ μπορεί να επεξεργαστεί μεγάλες ποσότητες πολύπλοκων δεδομένων.

Το αποτέλεσμα είναι μια άμεση βελτίωση στην εμβέλεια ανίχνευσης, έως και 515 km ή 278 NM, που αντιπροσωπεύει αύξηση της επιφάνειας κάλυψης άνω του 20% σε σύγκριση με το GM400, χωρίς αλλαγή στην ενέργεια που απαιτείται από τα μέρη πομπού ή δέκτη του ραντάρ. Η αύξηση της ικανότητας επεξεργασίας παρέχει επίσης την ευκαιρία να συμπεριληφθούν επερχόμενες νέες δυνατότητες χρησιμοποιώντας προηγμένους αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης καθώς και βελτιωμένες δυνατότητες κυβερνοασφάλειας