Ραγδαίες εξελίξεις! Αμερικανοί της Lockheed Martin στο Πεντάγωνο για τα F-35



Η Ελλάδα προπύργιο της δύσης πριν το χάος της Ασίας και της Μέσης Ανατολής
Κοσμογονικές εξελίξεις στο ελληνικό εξοπλιστικό πρόγραμμα της πολεμικής αεροπορίας και του στρατού ξηράς.

Αρχικά όπως ανακοινώθηκε από ρεπορτάζ ελληνικού καναλιού, ειδική ομάδα αξιωματούχων της Lockheed Martin θα μεταβεί τις επόμενες ημέρες στο ελληνικό Πεντάγωνο.

Εκεί οι Αμερικανοί θα κάνουν ειδική παρουσίαση στην ελληνική στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του υπουργείου για το F-35A, ενώ θα έχουν συζητήσεις με εκπρόσωπους της ΓΔΑΕΕ( Διεύθυνση εξοπλισμών) με θέματα όπως δυνατότητες, απαιτούμενη υποδομή, εκπαίδευση, κόστος, και χρόνους παράδοσης και οπλισμό του αεροσκάφους, επιλύοντας πολλές απορίες.

Ενδιαφέρον έχει το ρεπορτάζ του Star :


Μάλιστα η ελληνική πλευρά αναμένεται να ζητήσει εγγράφως από τις ΗΠΑ να ξεκινήσουν επισήμως οι διαπραγματεύσεις για την αγορά 18-24 αεροσκαφών 5ης γενιάς F-35A.

Αυτό μεταφράζεται στο γεγονός πλέον ότι “ νερό μπαίνει στα αυλάκι” και η Ελλάδα θα αποκτήσει σε εύλογο χρονικό διάστημα, 3-5 ετών ένα αεροσκάφος που θα ελέγχει στρατηγικά το Αιγαίο, την Α.Μεσόγειο αλλά και τα Βαλκάνια, επιβεβαιώνοντας άρθρο μας με το οποίο πρώτοι είχαμε αναφέρει την αγορά αυτού του υπερμαχητικού.
 
Μια τέτοια παρτίδα αεροσκαφών F-35 θα ήταν  «πολλαπλασιαστής ισχύος» για τα υπόλοιπα αναβαθμισμένα ελληνικά F-16 VIPER, καθιστώντας της ελληνική πολεμική αεροπορία την ισχυρότερη στην Α.Μεσόγειο μαζί με την Ισραηλινή.

Αυτό επιβεβαιώνει ότι το ελληνικό εξοπλιστικό πρόγραμμα έχει εκπονηθεί με στόχο την αλλαγή του γεωστρατηγικού ρόλου της Ελλάδος τα επόμενα 8 χρόνια.

Μιλάμε σαφώς πλέον για αλλαγή δόγματος της ελληνικής εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής, με ανάληψη από την χώρα μας του ρόλου του “προκεχωρημένου φυλακίου” της δύσης.
 
Η Ελλάδα ως επιχειρησιακό φυλάκιο του δυτικού κόσμου σε Τρεις ηπείρους και κοντά στην Α.Μεσόγειο, θα αναδειχθεί εφόσον όλα πάνε καλά, σε ένα ισχυρό πυλώνα, που θα στηρίζει την νέα πολιτική έναντι των προκλήσεων από Ανατολάς ( Κίνα, Ρωσία, Μέση Ανατολή).

Πρόκειται για έναν μακροπρόθεσμο σχεδιασμό που αφορά την αλλαγή του αμυντικού ρόλο των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων με ουσιαστική όμως δέσμευση συνεχούς βοήθειας της δύσης, για την ενίσχυση τους.