Πύραυλος της SpaceX απογειώθηκε με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό



Για τέταρτη φορά η SpaceX εκτόξευσε αστροναύτες στο διάστημα για λογαριασμό της αμερικανικής υπηρεσίας διαστήματος, της NASA.
 
Πιο συγκεκριμένα, πύραυλος Falcon 9 της εταιρείας που ίδρυσε ο Ίλον Μασκ απογειώθηκε από το διαστημικό κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα με τέσσερις αστροναύτες, οι οποίοι έχουν προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ΔΔΣ).

Η απογείωση του διαστημικού σκάφους Dragon, που ονομάστηκε Endurance από το πλήρωμα, μεταδόθηκε ζωντανά από το ακρωτήριο Canaveral στην τηλεόραση της NASA.

Η βροχή και τα σύννεφα πάνω από το Ακρωτήρι νωρίτερα την ημέρα είχαν θέσει υπό αμφισβήτηση τις προοπτικές εκτόξευσης, αλλά ο καιρός καθάρισε από την ώρα της πτήσης, είπε η NASA.

Η αποστολή αποτελείται από τρεις Αμερικανούς και έναν Γερμανό, έναν βετεράνο διαστημικό περιπατητή, δύο νεότερα μέλη πληρώματος που επιλέχθηκαν για μελλοντικές σεληνιακές αποστολές και έναν Γερμανό επιστήμονα.

Η απογείωση, που χαιρετίστηκε με ζητωκραυγές στο κέντρο ελέγχου της SpaceX, έγινε στις 21.03 της Τετάρτης (τοπική ώρα· στις 04.03 σήμερα ώρα Ελλάδας).


ΠΗΓΗ