«Τουρκικό μάτι» θα παρατηρεί την Ανατολική Μεσόγειο«Η Τουρκία θα δημιουργήσει 5 σταθμούς ακτοπλοϊκής επιτήρησης προκειμένου να διασφαλίσει την ασφάλεια των πλοίων μας στην Ανατολική Μεσόγειο. Η κατασκευή δύο από τους σταθμούς έχει ξεκινήσει», γράφει η Kibris Postasi.

Ξεκίνησε η κατασκευή δύο από τους πέντε Σταθμούς Παράκτιας Επιτήρησης που θα δημιουργηθούν για την ενίσχυση της θαλάσσιας ασφάλειας της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ενώ αναζητά μια μόνιμη λύση στο τραπέζι στην Ανατολική Μεσόγειο, η Τουρκία, η οποία συνεχίζει την έρευνά της στο πεδίο, πραγματοποιεί επίσης μελέτες για την ενίσχυση της ασφάλειας στην περιοχή. 

Στο πλαίσιο αυτό, ο ένας από τους πέντε σταθμούς παρακολούθησης που σχεδιάζει να κατασκευάσει το υπουργείο Εσωτερικών κατασκευάζεται στην περιοχή Anamur της Μερσίνας και ο άλλος στο Keltepe του Χατάι.

Ξεκίνησαν επίσης οι μελέτες για την ίδρυση του Κέντρου Ταυτοποίησης και Παρακολούθησης και του Κέντρου Επιχειρήσεων στην Κατεχόμενη Κύπρο. Αναφέρεται ότι τα κέντρα επιχειρήσεων θα ολοκληρωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Θα ελέγχεται η ναυσιπλοΐα


Φωτό “Haber 7.com”
 
Αξιοσημείωτα είναι και τα χαρακτηριστικά του συστήματος του Σταθμού Επιτήρησης Ακτών. Οι σταθμοί θα είναι εξοπλισμένοι με συναγερμούς αναγνώρισης ζώνης ασφαλείας, εισόδου, εξόδου, ταχύτητας και επιτάχυνσης για τον επιλεγμένο τύπο πλοίου, έλεγχο ταυτότητας και πληροφορίες πλοήγησης των πλοίων, σύστημα τηλεχειρισμού, ανίχνευση κίνησης.