Η εντολή Α/ΓΕΕΘΑ για τους νέους ΕΠ.ΟΠ



Μονάδες της πρώτης γραμμής του Έβρου και Νησιών του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, θα στελεχώσουν οι νέοι Επαγγελματίες Οπλίτες του Στρατού Ξηράς, ενώ σε αντίστοιχες μονάδες πρώτης γραμμής της Πολεμικής Αεροπορίας και σε πλοία του Στόλου, θα μετακινηθούν οι Επαγγελματίες Οπλίτες του ΠΝ και της ΠΑ.

Την παραπάνω απόφαση έλαβε σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, για δύο σημαντικούς λόγους, έναν επιχειρησιακό και έναν κοινωνικό.

Ο πρώτος λόγος αφορά τη στελέχωση των παραμεθόριων μονάδων του Έβρου και Νησιών του Αιγαίου, όπου παρατηρείται πρόβλημα επάνδρωσης και χρειάζεται άμεσα νέο προσωπικό, ενώ ο δεύτερος λόγος σχετίζεται με τα στελέχη εκείνα, που λόγω της χαμηλής επάνδρωσης, ήταν εγκλωβισμένα με τις οικογένειές τους, στις περιοχές αυτές και δεν μπορούσαν να μετακινηθούν.

Πλην λοιπόν ελαχίστων ειδικοτήτων, όπως της Αεροπορίας Στρατού, Τεχνικές Ειδικότητες που απαιτούν εκπαίδευση σε εργοστάσια βάσης, του υγειονομικού που θα μετακινηθούν σε 401 και 424, όλοι οι υπόλοιποι νέοι και νέες ΕΠΟΠ, μετακινούνται σύμφωνα με τις μεταθέσεις που κοινοποιήθηκαν, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πριν λίγο σε Έβρο και Νησιά!